Tältä näyttää Hans Välimäen uusi ravintola Rikhard Von Trappe

Huippukokki Hans Välimäen ravintola Helsingin Rikhardinkadulla on saanut uuden nimen - ja tietysti myös uuden sisustuksen ja ruokalistan. Katso Anakonda.fin kuvat Rikhard Von Trappen avajaisista.

Rikhardinkatu 4 Helsingissä on perinteinen ravintolakiinteistö, jossa Hesarin ja Iltiksen toimittajat heittivät 1980-luvulla pubitikkaa. Viime vuosikymmenellä tupakansavu haihtui ja gourmet tuli tilalle. Hans Välimäen Chez Dominique oli Suomen ensimmäinen kahden Michelin -tähden ravintola. Chez Dominique oli brittiläisen Restaurant Magazinen mielestä jopa koko maailman 21. paras ravintola vuonna 2009.

Mutta hyväkin ruoka loppuu aikanaan. Chez Dominiquessa laitettiin ruokailuvälineet kello viiteen viimeisen kerran 5. lokakuuta 2013. Tilalle tuli keväällä 2014 Rikhards. Se oli kunnianhimoista, mutta Michelin -vaatimuksia täyttäessään muodolliseksi jäykistynyttä Chez Dominiqueta rennompi gastropub.

Ja taas Välimäki on pistänyt paikat ja listan eli koko "ravintolakonseptin" uusiksi. Muinainen Rikun pubin ja entisen Chez Dominiquen paikalla on jatkossa Rikhard Von Trappe, "belgialaisbistro".

Ihan alusta lähtien Välimäki ei joutunut nyt taikinapyörää keksimään, vaan taustalla on Rikhardin tavoin yhtä lailla fiktiivisen hahmon ympärille rakennettu belgialaisravintola August Von Trappe, Tampereella viime keväästä lähtien menestynyt belgialaisravintola.

 

"Olisi ollut silkkaa hulluutta jättää tuomatta konsepti myös tänne Helsinkiin, kun August von Trappe sai niin maukkaan vastaanoton Tampereella – Augustistahan on avajaisista lähtien ollut vaikea saada vapaata pöytää. Sinisimpukat ja runsaat vohveliannokset ovat ehdottomasti ykkösjuttumme ja niiden lisäksi uuden ravintolan listalle tulee yksinoikeudella ”Rikuun” suunniteltuja spesiaaleja annoksia", Välimäki sanoo.

 

Rikhard von Trappe on osa Hans Välimäen ja Restamaxin yhteisyritys Gastromaxia. Yrityksen muita ravintoloita ovat tilauspohjaiseksi Rikhard Von Trappen aloituksen myötä muuttuva fine dining -ravintola Välimäki Helsingissä, Midhill-ravintolat Helsingissä ja Tampereella sekä Masu Asian Bistro ja August von Trappe Tampereella.

Anakonda.fi kuvasi tunnelmia Rikhard Von Trappen avajaisissa:

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen