Ravintolat: Friends And BRGRS - Tämä hamppari kelpaa Sara Mariallekin

Suomi-USA 1-0! Friends And BRGRS, Pietarsaaresta tarjoaa parempia hampurilaisia kuin Burger King, Yhdysvallat ja Muu maailma. Anakonda.fin uusi ravintolapalsta maistoi uuden burger -paikan ja yhtyy Sara Maria Forsbergin kehuihin.

Nainen voi lähteä Pietarsaaresta, mutta Pietarsaari ei lähde naisesta.

Vai olisiko sittenkin kyse ihan pelkästään ruuan laadusta?

Ja aidosta mielipiteestä, jota voidaan pitää suorastaan ruokatotuutena?

YouTube -sensaationa Pietarsaaresta Los Angelesiin harpannut kokki, nyttemmin laulaja ja näyttelijä Sara Maria Forsberg pisti Suomeen ryminällä tulleen Burger King -ketjun tuotteet paikalleen Anakonda.fin haastattelussa. Samalla hän tuli kehaisseeksi vanhan kotikaupunkinsa Pietarsaaren hampurilaisravintolaa Friends & BRGRS. Huhtikuussa 2014 ensimmäisen ravintolansa avannut Friends & BRGRS ei aio jäädä vain paikalliseksi ilmiöksi, vaan aikoo levittäytyä myös muualle Suomeen. Ravintola tiedotti ensimmäisestä laajennushankkeestaan heinäkuussa.

Olihan se testattava, kunnianhimoinen suomalainen hampurilaisravintola.

Anakonda.fin ravintolasarja alkaa tästä:

Mikä?

Friends & BRGRS

Mitä?

Vähän parempia hampurilaisia. 

Millaista?

Smoukahontasiin voi luottaa: kansainvälisten ketjujen teolliset sämpylät, tehotuotetut lihat ja muut hampurilaisen osat maistuvat tosiaan ihan skeidalta Friends & BRGRS`  in käsityöläishamppareihin verrattuna. Isoikkunaisessa pietarsaarelaisessa ravintolassa liha on lihaa eikä lisäainein jatkettua sikanautaa. Ja tuntuu siltä, että pihvi on paistettu juuri sinulle, arvoisa asiakas. Sämpylät eivät ole siemenin koristeltua selluloosamaista höttöä, vaan... sämpylöitä, ihan kunnon konstailemattomia leipäsiä. Ja makuakin on, kastikkeista ja väliin valittavista täytteistä ei ole pahaa sanottavaa.

Hyvää?

Maku. "Aitouden" tunne, sehän on hampurilaisaterialla, heh, puoli ruokaa. Laatu - eli se, että ilmeisen hyvistä raaka-aineista tehtyjä burgereita ei seisotettu millään tiskillä tai linjastolla odottamassa syöjää, vaan hampurilainen valmistetaan asiakkaan odottaessa, ihan ripeästi kuitenkin.

Huonoa?

Ranskalaisten maku ja koostumus jakoi seurueen mielipiteet. Vaikka ne olivat luvatusti itse tehtyjä, niitä vierastettiin - toisaalta myös kehuttiin vuolaasti. Myös ravintolan sisustus toi yhdelle syöjälle kliinisessä pikaruokalamaisuudessaan mieleen "kylpyhuoneen".

Palvelu?

Kaksikielistä. Ystävällistä myös suomeksi. Reipasta, siitä erityiskehu.

Hintataso?

Ateria (alusta loppuun itsetehdyt ranskalaiset, hampurilainen juoma) 11 euroa, kerrosateria 13 euroa. Laatu maksaa enemmän kuin kansainvälisten ketjujen mättö.

Otetaanko uusiksi?

Milloin tahansa.

Lue myös:

Kokin koulutuksen saanut Sara Maria Forsberg:"Burger King on p---aa!"

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen

Ravintolan omin sanoin:

"Meillä on vain yksi tavoite: haluamme valmistaa mahtavia burgereita. Hyvän ruoan salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa. Siksi olemme hyvin valikoivia tuottajiemme suhteen. Hankimme tuoreet raaka-aineemme mieluiten paikallisilta tuottajilta ja lisäaineettomina aina kun mahdollista." (Friends & BRGRS -nettisivu, joka löytyy täältä.)

Missä?

Asematie 5, Pietarsaari