Ravintolasuosikki BasBasin kylkeen kasvoi viinibaari

Helsinki on taas vähän vähemmän tylsä paikka, kun BasBas -bistron kyljestä löytyy BasBas & Staff Wine Bar. Anakonda.fi kertoo, millaisesta baarista on kyse.

Helsinkiläistä ravintolatarjontaa noin vuoden ajan piristänyt Baskeri & Basso eli tuttavallisesti BasBas on laajentunut. Bistron naapurin on avattu samojen ravintoloitsijoiden viinibaari BasBas & Staff - siis "henkilökunnan viinibaari".

Tämä tietysti korostaa sitä, että BasBasin pyörittäjät, viinimies Nicolas "Baskeri" Thieulon ja kokki Kalle "Basso" Kiukainen, ymmärtävät viinin päälle - ja uskovat, että heidän asiakkaansa ymmärtävät myös. Ravintola myös BasBasin perustajien - ja henkilökunnan - omistama.

BasBas & Staff Wine Barin "se juttu" ovat muodikkaasti alkuviinit. Mutta jos ne tuntuvat liian haastavilta, ravintolasalin takaseinän kokoisesta, lasin takaa kiiltelevästä viinivarastosta löytyy muutakin.

Ruokaakin tarjotaan. BasBasin mainioita aterioita ei sentään lähdetä haastamaan, mutta jos siemailun lomassa maistuu baariruoka, niin sitä luvataan myös isompaan nälkään.

BasBasin valoisaa, mutta tyylikkään viimeistelemättömiksi sisustettua salia on mainittu New Yorkin coolit bistrot mieleentuovaksi. Onko BasBas & Staff Wine Bar yhtä lailla karkean kaunis sali saanut puolestaan innoituksensa Berliinin ja Prahan vuosikertabaareista?

"Olet jäljillä", Nicolas Thieulon virnistää.

Fakta: BasBas & Staff Wine Bar avoinna keskiviikosta 28. syyskuuta lähtien osoitteessa Tehtaankatu 27, Helsinki. Avoinna ke-to 16-24, pe 16-02, la 14-02. Lisätietoja tästä.

 Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen