Optio listasi: nämä ovat 10 Suomen parasta ravintolaa

Helsinkiläinen Olo on ykkönen, kun Kauppalehti Optio listasi Suomen tämän hetken parhaat ravintolat. Listalle mahtuu mukavasti myös uusia tulokkaita.

Olo on pitänyt paikkansa tukevasti Suomen ykkösravintolana sen jälkeen, kun Hans Välimäen Chez Dominique - ainoa kaksi Michelin -tähteä saanut suomalaisravintola - lopetti toimintansa kolme vuotta sitten. Pekka Terävän johtama Olo komeilee ykkösenä myös Option parhaiden ravintoloiden listauksessa.

Option Suomen parhaat ravintolat 2016 -lista tehtiin äänestyksenä, johon osallistui 55 ravintola-alan vaikuttajaa. He valitsivat kolme suosikkiaan.

Anakonda.fi kiittää listausta ennen kaikkea siitä, että kymmenen parhaan ravintolan joukkoon pääsi useita varsin uusia ravintoloita: Vinkkeli (8.) on ollut auki vasta pari kuukautta, Baskeri & Basso (4.) ja Grön (5.) viime syksystä lähtien. Se kertoo hyvää Suomen, listan tapauksessa lähinnä Helsingin jatkuvasti kehittyvästä ravintolatarjonnasta.

Mukana listalla on myös todellisia klassikkoja kuten Savoy (3.) ja tällä vuosituhannella asemansa vakiinnuttaneita ja tason säilyttäneitä paikkoja kuten Ateljé Finne (9.).

Muun Suomen ravintoloista parhaiten menestyi turkulainen Kaskis, joka sijoittui peräti toiseksi.

Suomen kymmenen parasta ravintolaa ovat Option asiantuntijaäänestyksen mukaan:

1. Olo, Helsinki

2. Kaskis, Turku

3. Savoy, Helsinki

4. Baskeri & Basso, Helsinki

5. Grön, Helsinki

6. Ask, Helsinki

7. Chef & Sommelier, Helsinki

8. Vinkkeli, Helsinki

9. Ateljé Finne, Helsinki

10. Ravintola C, Tampere