Chalupa tarjoaa meksikolaista pikaherkkua - Uuden ketjun taustalla kotimainen menestysyhtiö

Helsingin Kalliossa aloittava Chalupa valmistaa Kotipizzan siipien suojassa tyylikästä ja maukasta meksikolaista pikaruokaa. Anakonda.fi maistoi tacoja - ja kertoo nyt Chalupan tarinan.

Tällainen on suomalainen ruokakokemus syyskuussa 2015: ystävällinen aasialainen kysyy, millä täytteillä ja mausteilla tahdot meksikolaisen tacosi.

Porthaninkadulla Helsingin Kalliossa tuo on arkea keskiviikosta 9. syyskuuta lähtien. Anakonda.fi kävi kokeilemassa Chalupan tarjontaa ravintolan avaamisen aattoiltana.

Ja kyllä maistui. Vaikka Chalupa toimii pikaruokakonseptilla, sen tacoissa näkyy, tuoksuu - ja tosiaan maistuu - ravintolan perustajien, Amin ja Iman Gharagozlun menneisyys rentojen, mutta kunnianhimoisten hittiravintoloiden Shanghai Cowboyn ja New York Ninjan pyörittäjinä. Tacot ovat paitsi runsaita ja maun mukaan sopivan tulisia, myös tuoreista "kunnon" raaka-aineista valmistettuja. Parempaa ruokaa meksikolaisen, limetillä raikastetun oluen seuraksi saa hakea!

Chalupa oli mukana kesäravintolakeskittymässä Hernesaarenrannassa, mutta syksyn tullen veljesten meksikolaiskonsepti laajenee ketjuksi. Ja tässä vaiheessa kuvioon astuu Kotipizza Group, joka Oman Gharagozlun mukaan ratkaisee raaka-aineongelman: hän on haaveillut ja suunnitellut tällaista ketjua jo 12 vuotta, ja nyt Kotipizzan kokemus franchise -ravintoloista, konseptin monistamisesta ja raaka-aineiden hankkimisesta ja jakelusta mahdollistaa Chalupan ketjutoiminnan. Kalliossa on nyt ensimmäinen Chalupa, mutta vuonna 1987 perustetun Kotipizzan ravintoloita on Suomessa jo 268, Kotipizza Group listattiin myös kesällä Helsingin pörssin päälistalle.

Seuraavat Chalupat ovat tulossa myös Helsinkiin, Hietaniemen Kauppahalliin ja Punavuoreen vielä syksyn kuluessa. Myöhemmin Chalupa levittäytyy myös pääkaupungin ulkopuolelle. Mutta ensimmäinen Chalupa sopii hyvin viime vuosina ravintolatarjontaansa rajusti laajentaneeseen Kallioon.

Fakta: Chalupa avataan 9. syyskuuta osoitteessa Porthaninkatu 3, Helsinki. Lisätietoja tästä.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuvat: Pasi Kostiainen ja Aleksi Kinnunen