Ilmiö: nyt olutta juodaan pieniä annoksia - Myynnissä jopa desin "tuoppi"

Kuluva talvi on tehnyt hyvää Helsingin olutkulttuurille. Anakonda.fi vieraili kahdessa uudessa olutbaarissa ja törmäsi ilmiöön: oluita maistellaan pieninä annoksina.

"Kyllä meillä saa jopa desin annoksia. Se ei lue taululla, mutta kysyttäessä teemme sellaisen."

Näin kerrotaan tiskin takaa äskettäin avajaisia viettäneessä olutravintola Bier-Bierissä Helsingissä. Ja kysyjiä on riittänyt jonkin verran. Syy pieniin annoksiin on vesiselvä: kun on liikkeellä kirjaimellisesti maistelemassa, pystyy illan aikana kokeilemaan useampia laatuja. Niitähän meinaan riittää: itse maahan tuontia harjoittava Bier-Bier ilmoittaa myyvänsä yli sataa eri olutta.

Pieniä annoksia myydään myös Viiskulmaan avanneessa skottiketjun BrewDogissa. Neljäsosatuoppillinen kyllä kertoo, kannattaako samaa lajia tilata joskus enemmänkin.

Bier-Bier ja BrewDog siis vievät suomalaista olutkulttuuria ihan toiseen suuntaan kuin alkoholin mainontakeskustelu ja huoli Viron tuonnin kasvamisesta. Vähemmän on enemmän!

Fakta: Helsingin uudet olutravintolat löytyvät osoitteista: Bier-Bier Erottajankatu 13, BrewDog Tarkk'ampujankatu 20