Joulun tähti: Elvis Presley: Blue Christmas - katso video

Blue Christmas on tunnettu Elvis Presleyn levyttämä joululaulu, mutta taustalaulajan mukaan hän ei olisi halunnut levyttää kappaletta lainkaan - ja löi siksi studiotyöskentelyn läskiksi. Anakonda.fin nostalginen sarja nostaa esiin tunnettuja joululaulutulkintoja.

"Haluan esittää teille suosikkini levyttämistäni joululauluista", Elvis Presley sanoo oheisen videon aluksi, kuuluisassa Comeback Special Show´ ssaan 3. joulukuuta 1968.

Sitten alkaa Blue Christmas - ja tyttöyleisön kirkuminen.

Elvis kutsui siis kappaletta suosikikseen, mutta hänen taustalaulajansa, viime viikolla 91-vuotiaana kuolleen Millie Kirkhamin mukaan laulajatähti ei olisi halunnut levyttää jollotusta lainkaan. Kirkham kertoi asiasta MPRNewsin radiohaastattelussa.

”Elvis ilmoitti, ettei halua tehdä tätä biisiä. Hänelle kerrottiin, että se on suunnitelmassa ja että vähän pakko olisi. Elvis mumisi wellit ja okayt, kääntyi soittajiin ja meihin laulajiin päin ja ilmoitti että hoidetaan homma, mutta pidetään samalla hauskaa - tehkää jotain typerää, tai mitä ikinä haluatte!”

”Kiekaisin sitten heti alussa korkealta ja kovaa että WO-WOO-WE-WOO. Elvis vilkaisi laulamiseltaan minua, hymyili ja näytti että anna mennä vaan. Pokkiamme pidellen Elvis, bändi ja me laulajat saimme kappaleen loppuun. Nauroimme kuollaksemme ja olimme kaikki ehdottomasti sitä mieltä, ettei moinen pelleily koskaan päätyisi levylle saakka, mutta niin se vain julkaistiin.”

Elviksen syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Juhlavuosi alkaa Suomessakin komeasti, kun Elviksen taustayhtye TCB saapuu Helsingin Circus -klubille keikalle 22. tammikuuta. Mukana ovat alkuperäisjäsenet James Burton, Glen D. Hardin ja Ronnie Tutt.

Joulun tähti -sarja esittelee ikivihreitä joululauluja.

Katso myös:

Joulun tähti: Ray Charles: Merry Christmas, Baby