Yhteistyö Lennonin kanssa ei toteutunut - linkki Brigitte Bardot` n hitteihin

Sunnuntaina 80 vuotta täyttävä Brigitte Bardot tunnetaan näyttelijänä, seksisymbolina, eläinten oikeuksien puolustajana - ja laulajana. Anakonda.fi muistelee myös John Lennonin haavetta yhteistyöstä kaunottaren kanssa - ja sitä, kuinka tähtien ainoa kohtaaminen meni pieleen.

Tältä näytti Brigitte Bardot vuonna 1968. Samana vuonna hän tapasi John Lennonin ainoan kerran.

Ranskalainen elokuvatähti oli ollut jo 1950-luvun lopulla ja varhain 1960-luvulla Lennonin ja tämän Beatle-toveri Paul McCartneyn ihailun kohde. Ja monien muidenkin. 1940-luvun lopulla alkanut mallinura oli muuttunut 1950-luvulla näyttelijänuraksi. 1960-luvulla oli alkanut musiikin tekeminen, hänen levytyksistään muistetuimpia lienevät duetot Serge Gainsbourgin kanssa, Bonnie And Clyde sekä Je T`aime Moi Non Plus, jonka Gainsbourg levytti myös Jane Birkinin kanssa. Nuo klassikot ja muut olennaiset Bardot` n kappaleet löytyvät tämän jutun lopusta olevan Spotify -linkistä.

Mutta yhteislevytystä John Lennonin kanssa ei koskaan tullut. Ei, vaikka Lennon ja McCartney suunnittelivat jopa elokuvaprojektia Bardot` n kanssa.

Ehkä syynä oli pieleen mennyt tapaaminen Lontoon Mayfair -hotellissa. Muistelmateoksessaan Skywriting By Word of Mouth Lennon muisteli olleensa niin hermostunut Bardot` n kohtaamisesta, että nappasi sitä ennen LSD:tä. Ei ehkä olisi kannattanut, kumpikaan tähti ei ollut toisesta vaikuttunut.

- Minä olin hapoissa, hän jo menossa ovesta ulos, Lennon kuittasi.