Uusi netti-tv-ohjelma Putket punasina - Subaru Impreza:"Sytyn hehkuun sorateillä"

Onko unelma-autosi joskus ollut liian kallis - ja nyt sen saisi käytettynä ja patinoituneena ihan sopuhintaan? Tällaisia autoja on suomalaisissa autokaupoissa paljon. Anakonda.fi:n uusi netti-tv-ohjelma Putket punasina vie eilisen autohaaveisiin niin, että sora lentää.

Oletko joskus himoinnut jotain autoa - ja sitten huomannutkin, että sen hinta on vuosien mittaan laskenut? Siis laskenut niin, että auton hankinta olisi mahdollista.

Olisiko se järkevää?

Siihen emme pysty vastaamaan. Mutta Anakonda.fi:n tuottama Putket punasina -ohjelma tavoitteleekin sitä mieletöntä fiilistä, mikä ratin ja istuimen välissä on, kun unelma toteutuu.

Kun autoilussa(kin) yhdistyvät järki ja tunteet, niin Putket punaisena -ohjelman autovalinnoissa tunne voittaa. Auton pitää olla takavuosien suosikki, haaveiden kohde - ja niin saavuttamaton, että se on jäänyt uutena tai uudenkarheana hankkimatta.

Autojen rahallinen arvo kuitenkin laskee lähes poikkeuksetta joka metri ja päivä. Niinpä hintaluokassa 8000 - 15 000 euroa on hankittavissa monenlaisia menopelejä, joiden hinta on uutena ollut 50 000 - 100 000 euroa, ehkä enemmänkin.

Olemmekin poimineet noista vanhoista helmistä sellaisia, jotka ansaitsevat tulla huomatuiksi ja kokeilluiksi. Vieläkö esimerkiksi ensimmäisen jakson ralliauto-klassikollamme Subaru Imprezalla kelpaa päästellä putket punasina?

Ihan mitä tahansa vanhaa räikkää ei kokeiltavaksi kelpuuteta. Paitsi oma, "kaverin" tai yleisen ihailun vuosikertakohde, koeajoauton pitää täyttää seuraavat kriteerit: hintaa korkeintaan 15 000 euroa, hevosvoimia vähintään 230!

Ja kun nasevassa, alle kahden minuutin ohjelmassamme on pääosassa auto - niin annetaan puheenvuoro myös autolle. Kuin Ritari Ässän Kitt muinoin, niin Putket punasina -ohjelmassa kertojina ovat autot itse. Kokeneet, maanteitä ja mukulakiviä nähneet vuosikerta-autot.

Anakonda.fi:n tuottama Putket punasina on nähtävissä myös Ilta-Sanomien Autot -osiossa.

Uusi jakso ilmestyy nähtäväksi joka toinen perjantai.

Lue lisää koeajoautosta Anakonda.fi:stä:

Subaru Impreza - Kelpasi Juha Kankkuselle, kelpaako sinulle?