Uusi netti-tv -sarja: KHL - Stars off the Ice - Is it all about the play offs?

Miltä kuulostaa netti-tv -sarja KHL:stä, jossa toimittaja ei puhu, vaan pelaajat, valmentajat ja muut asiantuntijat? Anakonda.fi:n mielestä niin hyvältä, että teimme sarjan KHL - Superstars off the Ice. Nyt aiheena on play offs - mitä ne vaativat pelaajalta? Mikä on KHL:n tuomaripelin osuus?

"Sitä ei kannata ottaa itsestään selvyytenä, että pleijareita pelataan joka kevät. Se on kovan työn takana, että ylipäänsä pääset pleijareihin", sanoo Jokerien puolustaja Topi Jaakola.

Jaakola, 32, tosin on itse yksi sukupolvensa menestyneimmistä suomalaisista jääkiekkoilijoista: hän oli mukana vuoden 2011 maailmanmestarijoukkueessa, Oulun Kärppien riveissä hän on voittanut neljä Suomen mestaruutta - ja pelannut lisäksi KHL:n finaaleissa.

"Yksi ikimuistoisimmista (pudotuspelikokemuksista) on ollut, kun pelattiin Lev Prahan kanssa seitsemänteen otteluun mennyt finaalisarja Magnitogorskia vastaan."

Jaakolan kommentit KHL:n pudotuspeleistä ja yleisemminkin mystisestä ja myyttisestä pudotuspelien tunnelmasta ovat nähtävissä oheisessa Anakonda.fi:n tuottamassa netti-tv -sarjassa KHL - Superstars off the Ice. Seitsenosaisessa sarjassa puheenvuoro annetaan KHL:n tähdille, nykypelaajille ja valmentajille, sekä faneille ja muille asiantuntijoille. Tapahtumia ja aiheita ei käsitellä otteluraporttien tarkkuudella, vaan pyrkimys on ilmiöiden ja näkökulmien ajattomampaan valottamiseen.

KHL - Superstars off the Icen tämänkertainen jakso käsittelee juuri pudotuspelejä, ja näkemyksiään niistä kertovat Jaakolan lisäksi muun muassa Jokeri-hyökkääjä, Tanskan maajoukkuemies ja NHL:ssä Chicago Blackhawksin kanssa konferenssifinaaliin edennyt Peter Regin, Tapparan kanssa kolmesti peräkkäin Liiga -finaaleissa pelannut, Amur Habarovskiin hiljattain jatkosopimuksen solminut maalivahti Juha Metsola sekä itse aikoinaan myös pelaajana play offs -tunnelmaan tutustunut ja mestaruuksia voittanut valmentaja Hannu Virta, Helsingin Sanomien jääkiekkotoimittaja Heikki Miettinen, Jokeri-fani Ville Loiri sekä Jokerien KHL -joukkueen ensi kauden päävalmentaja, Leijonat sekä Nuoret Leijonat maailmanmestaruuteen valmentanut Jukka Jalonen.

Jaksossa Jokerien kannattaja Loiri nostaa esille myös asian, joka puhutti Jokerien osalta KHL:n pudotuspeleissä vuosi sitten - ja tuntuu puhuttavan tänä vuonnakin:

"Välillä tuntuu, että onko tuolla sarjan johdossa joku semmoinen agenda, että Venäjän ulkopuolelta tuleva joukkue ei saa menestyä? Ja se tuntuu välillä pelottavalta, että onko tämä aina tasapuolista ja reilua? Sehän nähdään."

KHL:n runkosarjan aikaan kuvatussa jaksossa vilahtaa myös Amur Habarovskin fani, joka lähettää terveisiä joukkuetta taannoin valmentaneelle Hannu Jortikalle:

"He is God, he is cool man - please come back!"

Mitä pudotuspeleihin tulee, niin niistä Hannu "Kuus mestaruutta hei" Jortikalla on tosiaan kokemusta.

Kuvaus ja editointi: Tommi Ojala

Toimittaja: Pasi Kostiainen

KORJATTU: otsikon kirjoitusvirhe