Tämä vaaditaan, että Malmin lentonäytös toteutuu - Katso harjoitusten aikataulu

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - Anakonda.fi esittelee yhteistyössä Loud'n Live Promotions Oy:n kanssa Malmin lentoaseman 80-vuotistapahtuman antia. Nyt kerrotaan tapahtuman viime hetken valmisteluista - ja viranomaisvalvonnasta.

Malmin lentoasemalla juhlitaan viikonvaihteessa kentän 80-vuotisjuhlaa lentonäytöksellä. Lakkautusuhan alla oleva kenttä vetänee taas kymmeniä tuhansiailmailun ja huimapäisten temppujen ystäviä puoleensa. Viime vuonna Airshow keräsi 40 000 kävijää.

Mutta huikeaa tapahtumaa ei järjestetä noin vain. Viimeinen edellytys on, että viranomaiset hyväksyvät kenraaliharjoitukset.

”Lentonäytökseen osallistumisen ehdoton edellytys on se, että jokainen pilotti tekee koneellaan lentonäytösharjoituksen tutustuakseen olosuhteisiin,lentokenttään, maamerkkeihin, varoetäisyyksiin, sääoloihin, maastoon ja niin edelleen. Samalla lentonäytöksen johtajat tekevät kustakin harjoituslennosta omat arvionsa, antavat pilotille kommenttinsa nähdyn suorituksen perusteella ja hyväksyvät – tai joissain poikkeustapauksissa kenties jopa hylkäävät pilotin ja koneen. Kyseessä on kenraaliharjoitukseen tai inssiajoon verrattava suoritus, joka pilotin ja koneen on läpäistävä saadakseen luvan osallistua lentonäytökseen. Lentonäytöksen johdon on tiedettävä tasan tarkkaan, mitä pilotti aikoo koneellaan lentonäytöksessä tehdä,” Juhlalentonäytöksen apulaisjohtaja Seppo Tuovinen kertoo.

Pääkaupunkiseudulla kannattaa siis katsella taivaalle jo torstaina ja perjantaina. Torstaina lentonäytösharjoitus on klo 16.00 - 20.00, perjantaina 12.00 - 14.00 ja 16.00 - 20.00.

Mainittakoon erityisesti, että Ilmavoimien hävittäjäkalusto, kapteeni  johtama Midnight Hawks -taitolento-osasto harjoittelee perjantaina kello 12.25 – 13.10 ja majuri Ville Hirvosen ohjaama monitoimihävittäjä F-18 Hornet perjantaina kello 13.10 – 13.40.

Anakonda.fi esittelee viikon kuluessa huimapäitä koneineen - heidät tullaan näkemään Helsingin taivaalla Malmin lentojuhlassa.

Fakta: MALMI 80TH ANNIVERSARY AIRSHOW 13.–14.8.2016 Helsinki-Malmin lentoasemalla. Liput tästä.