Ukkotappelu! Rockin legendat syyttelevät toisiaan

Eaglesin Don Henley epäilee, että häntä tylsistyneeksi kuvaillut Robert Plant ei enää yllä Led Zeppelin -klassikoiden korkeisiin ääniin.

Led Zeppelin ei lähde kiertueelle. Ei, vaikka sellaista on huhuttu vuoden 2007 yllättävästä comeback -keikasta lähtien. Ei, vaikka ensi viikolla julkaistaan parannellut versiot osasta yhtyeen mittavaa albumituotantoa. Ei, vaikka kysyntää olisi varmasti, vaikka liput olisivat kuinka kalliita.

Syy tähän on laulaja Robert Plant. Hän on sanonut, että haluaa keskittyä uuden musiikin tekemiseen, ei piehtaroida nostalgiassa.

- Miksi Eagles sanoi, ettei palaa yhteen ennen kuin helvettii jäätyy, mutta palasi kuitenkin? Ja kiertää jatkuvasti. Syy ei ole rahassa, vaan siinä, että he tylsistyivät. Mutta minä en ole tylsistynyt, Plant sanoi Rolling Stonelle.

Eaglesin johtohahmo Don Henley ei ole mielestään ollut tylsistynyt lainkaan. Hän vastasi Plantille New Zealand Heraldille antamassaan haastattelussa:

- Tahtoisin todella, että Led Zeppelin tekee comebackin. He ovat yksi kaikkien aikojen parhaita bändejä. Mutta ehkä Robert on huolissaan siitä, ettei enää osu korkeisiin ääniin. Eikä hän ehkä halua enää napittaa paitaansa auki.

Don Henley on 66-vuotias, Robert Plant vuotta nuorempi.