Rokkirieha kuolleen pojan muistoksi - Jussi Raittinen, 70, esiintyi upeasti

Laulajalegenda Jussi Raittisen poika Jukka kuoli joulun alla vain 38-vuotiaana. Muistokonsertissa esiintyivät perheenjäsenet ja ystävät, muun muassa näyttelijä Antti Reini, Joey Luumäki - ja nuoremmilleen mallia näyttänyt Jussi-isä.

 -Tämän biisin sjungasimme yhdessä viimeisenä, Jussi Raittinen spiikkasi lauantaina Helsingissä.Alkoi pitkä ja raju versio Raittisen muinaisesta Syksyn sävel -voittajakappaleesta Metsämökin tonttu. Vuolassanainen Raittinen ehti muistuttaa, että biisihän on "Tutti Frutti suomeksi" ja sen edesmennyt sanoittaja K.W. Blomqvist oli Jukka Raittiselle esikuva monin tavoin.Tuohon esitykseen huipentui lämminhenkinen Jukka Raittinen Memorial Party Helsingin Bar Loosessa. Samassa paikassa, jossa Raittinen toimi usein dj:nä.Raittisella oli synnynnäinen sydänvika. Hän kuoli leikkauksen jälkeen, vietettyään kolme kuukautta sairaalassa.

 

Terveysongelmat eivät estäneet perintönä tullutta musiikki-intoilua. Paitsi dj:nä, Raittinen tuli tunnetuksi myös musiikkitoimittajana - ja bändityyppinä. Hänen pääasiassa Clashin materiaaliin keskittynyt yhtyeensä JS & The Strummers oli muistojuhlan houseband. Sen solisteina vierailivat monet suomalaisen rockin pienemmät ja isommat legendat. Esimerkiksi Ne Luumäet -yhtyeen Joey Luumäki lauloi Clashin Tommy Gunin ja Valkyriansin Angster Clashin Career Opportunities ja Buzzcocksin Ever Fallen Love (With Someone You Shouldn`t Have).

 

 

-Täytyyhän sitä vanhan bändikaverin muistojuhlaan tulla, akustisen esityksen vetänyt näyttelijä Antti Reini kommentoi. Hän soitti aikanaan Strummersissa kitaraa.

 

Illan koskettavinta antia olivat perheenjäsenten esiintymiset ja kommentit. Veli Pekka Raittinen muisteli Jukkaa haikeasti hymyillen ja lauloi jo tammikuussa Jukan siunaustilaisuudessa esittämänsä Byrds -klassikon Turn, Turn, Turn.Jussi meni rockin historiassa vielä kauemmas, 1960-luvulta 1950-luvulle. Hän lauloi Eddie Cochran -käännöksiään, joita oli esittänyt myös Jukan kanssa sekä Jukan hänen omilla 60-vuotispäivillään esittämän Elvis Presleyn kauniin If I Can Dream.-Jukan hautajaisissa tämän esitti sitten Agentsin Haajan Vesku, Jussi Raittinen kertoi.Koko illan lavalla oli Strummersin kitaristi Jyrki Huotari.-Jyrki oli jäbä, jossa oli sielua ja tyyliä, hän muisteli.Muistojuhla huipentui  "Jukalle ehkä kaikkein rakkaimpaan kappaleseen". Pekka Raittisen esittämänä kuultiin Elvis Costellon (What` s So Funny `Bout) Peace, Love and Understanding.