Tämän mestariteoksen Bobby Womack levytti vielä 2010 - kuuntelulinkki

Soulin viimeisiin elossa olleisiin suurmiehiin kuulunut Bobby Womack kuoli perjantaina, mutta hänen levytyksensä kuudella vuosikymmellä jäävät eloon. Yhden komeimmista kappaleistaan hän levytti vain neljä vuotta sitten.

Brittibändi Gorillazin Plastic Beach -albumin kohokohta on kappale Stylo. Se on brittipopin, elektron, räpin - ja Bobby Womackin sielukkaan vuosikertaäänen loistava yhdistelmä. Womack, Damon Albarnin johtama Gorillaz ja Mos Def levyttivät kappaleen 2010, kun Womack oli 66-vuotias.

Stylossa Womack varastaa huomion. Koko muu kappale on kuulijan valmistamista hänen huutaen esittämiinsä kohtiin. Mieleen tulee James Brown hikisimmillään - tai Womackin uran kohokohdat 1960- ja 1970-luvuilta.

1960-luvulla Womack loi uraa Valentinos -lauluyhtyeessä. Jo 20-vuotiaana hän osallistui It`s All Over -kappaleen kirjoittamiseen. Biisistä tuli paitsi yksi Valentinosin tunnetuimmista, myös yksi Rolling Stonesin läpimurtokappaleista.

Hänen soolouransa tunnetuin kappale lienee elokuvan nimeä kantanut tunnussävel Across 110th Street. Se levytettiin vuonna 1972 ja oli hitti jo tuolloin, mutta uudelleen huomion kohteeksi se nousi 25 vuotta myöhemmin Quentin Tarantinon Jackie Brown -elokuvassa.

Womack sai valmiiksi levyllisen uutta musiikkia. The Best Is Yet To Come -albumi julkaistaan näillä näkymin syksyllä. Levyn nimeksi oli alunperin suunniteltu Living In The House of Blues.

Suomessa Womack vieraili vuosi sitten Pori Jazz -festivaaleilla. Hänen kuolinsyytään ei ole kerrottu, mutta ABC:n uutisten mukaan hän on sairastanut muun muassa paksusuolen ja eturauhassyöpää, diabetesta, sydänsairauksia ja Alzheimerin tautia.

Womack oli kuollessaan 70-vuotias.

Kuuntele Womackin hurja laulusuoritus Stylo -kappaleessa tästä: