Tältä kuulostaa Olavi Virran kadonnut kappale Johnny Cashin versiona

Olavi Virran syntymästä tulee perjantaina 27. helmikuuta kuluneeksi sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan viime syksynä yllättäen löytynyt aiemmin julkaisematon Virta levytys Punaisen hiekan maa. Anakonda.fi tarjoaa kappaleen varhaisversion Johnny Cashin tulkitsemana.

Tuossa on Spotify -linkki Johnny Cashin tulkintaan lännenballadista The Shifting, Whispering Sands. Miehekäs tulkinta on tiettävästi levytetty monona jo 1950-luvulla, mutta se on julkaistu myös vuoden 1965 albumilla Johnny Cash Sings The Ballads Of The True West.

Perjantaina kappaleen voi kuulla myös suomeksi Sauvo "Saukki" Puhtilan sanoin nimellä Punaisen hiekan maa.

Kiinnostavaksi ja ajankohtaiseksi suomalaisversion tekee se, että juuri perjantaina 27. helmikuuta tulee kuluneeksi sata vuotta Virran syntymästä.

Suomalaisen musiikin mittavia arkistoja, muun muassa Musiikki-Fazerin, Finnlevyn ja Scandian taltiointeja hallinnoiva ja niitä viime vuosina digitalisoinut Warner Music löysi Virran vuosikymmeniksi kadonneen levytyksen viime syksynä juuri osana digitalisointia. Punaisen hiekan maa oli neljäntenä kappaleena mukana ep-levyn nauhoissa, jossa oli kansitekstin mukaan vain kolme kappaletta. Sitten alkoi tunnistaminen - ja biisiksi keksittiin The Shifting, Whispering Sands. Vivian Clark Gilbertin ja Mary Margaret Hadleyn kirjoittama kappale oli iso hitti Yhdysvalloissa vuonna 1955.

Cashin lisäksi sen ovat levyttäneet Rusty Draper ja Jim Reeves.

Lue myös Anakonda.fi:stä:

Jenkkilehti listasi Johnny Cashin parhaat cover-biisit