Phil Taylor 1954 - 2015 - Motörheadin entinen rumpali kuoli

Ace of Spades, Bomber ja Iron Fist - siinä kolme Motörhead -klassikkoa, joka muistetaan paitsi yhtyeen ydinhahmo Lemmyn armottomasta laulusuorituksesta, myös hurjasti laukkaavasta bändisoitosta. Nyt tuon laukan piiskannut rumpali Phil "Philty-Animal" Taylor on kuollut 61-vuotiaana.

Phil Taylorin kuolemasta tiedotti hänen vanha, Motörhead -aikainen bändikaverinsa Fast-Eddie Clarke Facebookissa:

"Hyvä ystäväni ja veljeni poistui keskuudestamme viime yönä. Hän oli sairastanut jonkin aikaa, mutta se ei tee tästä lopun hetkestä yhtään helpompaa. Olen tuntenut Philin 21-vuotiaasta ja hän oli helvetinmoinen persoona. Onneksi teimm fantastista musiikkia yhdessä, ja minulla on paljon lämpimiä muistoja yhteisestä ajastamme. Lepää rauhassa, Phil."

Oheisessa kuvassa vuodelta 1982 Clarke ja Taylor ovat yhdessä Motörheadin riveissä.

Kaksikon - ja tietysti yhtyeen mammuttimaisen johtohenkilön, rocklegenda Lemmy Kilministerin - muodostamana Motörhead oli 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alussa parhaimmillaan. Albumit Motörhead (1977), Overkill (1979), Bomber (1979), On Parole (1979), Ace of Spades (1980) ja Iron Fist (1980) tehtiin tuolla kokoonpanolla - ja useat niiden avainkappaleista ovat yhä Motörheadin -keikkojen kohokohtia. Suomessa Motörhead on muuten esiintynyt kaikkiaan jo 32 kertaa, 33. keikka on luvassa itsenäisyyspäivänä Helsinkiin.

Jo pitkään Motörhead on jyrännyt ilman "elukkamaista", mitä todennäköisimmin myös Muppet Show` n "Animal" -rumpalihahmoon vaikuttanutta Phil Tayloria. Hän oli yhtyeen jäsen vuodet 1975 - 1982 ja 1987 - 1992. Hän soitti kaikkiaan kymmenellä Motörheadin studioalbumilla ja legendaarisella livelevyllä No Sleep ´til Hammersmith.

Teksti: Pasi Kostiainen, Kuva: Adrew King