Näin maailman mediat muistavat Bowieta - Katso kansikuvat

Lehdentekijät kaikkialla maailmassa ovat inspiroituneet David Bowien kuolemasta kunnioittamaan tätä visuaalista musiikin mestaria. Anakonda.fi keräsi kansikuvia maailmalta, joista välittyy suru ja arvostus.

David Bowien kuolema näkyy tiistain lehdissä ympäri maailman. Erityisesti tietysti Englannissa, jossa laulaja syntyi ja eli ison osan elämästään, huolimatta asettumisesta viime vuosikseen New Yorkiin sekä kuuluisasta elämänvaiheestaan Berliinissä 1970-luvulla. Ja vaikka Bowie tavoitteli taiteilijana galakseja, hänen taiteensa juuret olivat brittiläisessä popissa ja rockissa, niiden 1960-luvun tavassa sulattaa amerikkalainen rhythm&blues rockiksi. Kauas, surrealismiin, kirjallisuuteen, kuvataiteeseen ja muotiin hän puuvillapeltojen soundin ihailusta teoksensa vei, mutta Englanissa rockin legendaa on nyt surtu niin kuin omaa poikaa surraan.

Anakonda.fi valitsi muutamia kansikuvia, jotka kiteyttävät syvän kunnioituksen Bowieta kohtaan. On niissä sitten sanaleikitty Bowien lauluteksteillä tai luotettu androgyynin laulajan kaunispiirteisiin kasvoihin, sävy on yhteneväinen: keskuudestamme on poistunut suuri taiteilija.

Pääkuvan aukeama on ranskalaisesta Libération -lehdestä, muut englantilaisten lehtien kansia.