Liima, suomalais-tanskalainen puheenaihebändi - Katso video

Liima on suomalais-tanskalainen yhtye, jonka uusi kappale Amerika kuulostaa kiehtovasti jopa David Bowielta. Anakonda.fi linkittää Amerika -biisin videon, joka on kuvattu älypuhelimella.

Liiman muodostavat suomalainen lyömäsoittaja Tatu Rönkkö ja tanskalaisen Efterklang -yhtyeen ydinkolmikko Mads Brauer, Casper Clausen ja Rasmus Stolberg. Bändi on solminut levytyssopimuksen maineikkaan indie-yhtiö 4AD:n kanssa, samalla firmalle Efterklang on myös tehnyt kaksi uusinta neljästä albumistaan.

Efterklang on tehnyt yli kymmenvuotisen uran häpeämättömän kunnianhimoisena indie-yhtyeenä, joka yhdistelee musiikkiinsa vaikutteita laajalti, jopa nykymusiikista. Keikoilla yhtye on nähty ydinkolmikkoa isommalla kokoonpanolla. Rönkkö on ollut mukana Efterklangin lyömäsoittajana.

Näistä lähtökohdista on ymmärrettävää, että indierockista pitävät musiikin aktiiviharrastajat ovat kohisseet Liimasta eräänlaisena pohjoismaisena superbändinä.

Siihen suhteutettuna on miellyttävää, että juuri julkaistu video täyttää odotukset samoin kuin jonkin verran radiosoittoa kerännyt Amerika -biisikin. Olivier Groulxin ohjaama video on kuvattu kokonaan älypuhelimilla Kalifornian Palmdalessa - jos ohjaajaksi väitettäisiin Sofia Coppolaa, uskojia riittäisi.

Videon voi katsoa tästä.

Amerika on mukana Liiman esikoisalbumilla ii, joka julkaistaan 18. maaliskuuta.

Levy-yhtiön tiedotteen mukaan yhtye on kirjoittanut kappaleet Suomessa, Berliinissä, Istanbulissa ja Madeiralla. Jokaisessa paikassa bändi on viettänyt neljä viikkoa residenssivierailulla. Vaikka musiikki toteutetaan pitkälti syntetisaattoreilla ja samplereilla elektronisesti, se soitetaan keikoilla "livenä". Liima on siis nykyaikainen muunnos rokkibändistä - kitarat ja bassot vain puuttuvat. Sama livemeno oli tiedotteen mukaan läsnä myös Rönkön kotikaupungissa Berliinissä studiossa, jossa Liima työsti albuminsa.

Spotifyn kautta Amerika -kappaleen voi kuunnella tästä - tuleekohan siitä monille mieleen surullisen ajankohtaisesti David Bowie?

Pasi Kostiainen