Kent lopettaa - Katso ruotsalaissuosikin jäähyväisvideo

"Viimeinen levy." "Viimeinen kiertue." Siinäpä tärkeimmät uutiset ruotsalaisyhtye Kentin myöhään sunnuntaina julkaisemalta videolta. Anakonda.fi jakaa videon, jossa Suomikin on hyvin esillä.

Yksi kaikkien aikojen suosituimmista - ja merkittävimmistä - ruotsalaisista yhtyeistä Kent lopettaa toimintansa. Yhtye ilmoitti asiasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä julkaisemallaan videolla.

Videon mukaan kuluva vuosi vietetään jäähyväisiä. Luvassa on kiertue ja uusi levy.

Ja sitten kaikki on ohi. Anakonda.fi:n ohessa julkaisemalla videolla on risti kuin kuolinilmoituksessa, sekä päivämäärät 16.5.1990 - 17.12.2017. Ilmeisesti jäähyväiskeikka on juuri tuolloin, viikkoa ennen jouluaattoa.

Kent on viime vuodet toiminut Tukholmassa, mutta alunperin yhtyeen jäsenet aloittivat Eskilstunassa. Suomessa yhtye herätti huomiota heti uransa alkupuoliskolta lähtien, sillä bändissä oli aluksi kolme ruotsinsuomalaista, kitaristit Harri Mänty, Sami Sirviö sekä rumpali Markus Mustonen. Mänty jätti yhtyeen kymmenen vuotta sitten. Silloin se oli yksi suosituimmista, ehkä Ruotsin suosituin ruotsiksi biisinsä esittävä yhtye - "Ruotsin Eppu Normaali", on kuulunut kulunut määritelmä Kentistä.

Kent oli myös tyytyvä ruotsiin sekä esiintymisalueina Pohjolaan, vuosien 1998 ja 2000 englanninkieliset levytykset jäivät kuriositeeteiksi.

Suomessa Kent on esiintynyt lukemattomia kertoja - ehkä siksi Suomen lippu on näyttävästi esillä myös oheisessa jäähyväisvideossa. Laulukielestään huolimatta Kent on saavuttanut paljon kuulijoita myös suomenruotsalaisen yleisön ulkopuolelta. Eikä ihme, musiikillisesti kappaleet kestävät vertailun minkä tahansa alternativeen kallellaan olevaan anglo-amerikkalaiseen rockyhtyeeseen. 

Laulaja Joakim Bergistä on kasvanut vähitellen merkittävä sanoittaja ja biisintekijä. Bergin biisejä ovat levyttäneet myös monet artistit, esimerkiksi ruotsalaiset Tityo ja Lisa Nilsson sekä norjalaisen A-ha -yhtyeen solistina tunnetuksi tullut Morten Harket.