Iggy Pop, 68, uudesta levystä:"Monet ikäiseni eivät halua tulla haastetuksi"

Iggy Popilta julkaistaan uusi levy maaliskuussa. Anakonda.fi jakaa linkin maistiaskappaleeseen Gardenia, jonka Iggy Pop on työstänyt yhdessä Queens Of The Stone Age - ja Eagles of Death Metal -yhtyeiden johtajan Josh Hommen kanssa.

Iggy Pop on vain noin kolme kuukautta nuorempi kuin David Bowie. Vaikka nyt siis 68-vuotiasta amerikkalaisartistia ei tunnetakaan ihan samanlaisena tyyleillä leikittelijänä kuin ystävänsä ja tuottajansa Bowie oli, hän on kuitenkin haastanut itseään vaihtamalla yhteistyökumppaneita pitkällä urallaan monta kertaa.

Ja uutta hän on etsinyt jälleen: maaliskuussa julkaistavan Iggy Popin Post Pop Depression -albumin on tuottanut Queens Of The Stone Age – ja Eagles Of Death Metal –bändeistä tuttu Josh Homme. Homme myös soittaa levyllä kitaraa, bassoa ja laulaa taustoja. Muina soittajina kuullaan Hommen bändikaveria, kitaristi Matt Heldersiä ja brittibändi Arctic Monkeysin rumpalia Matt Heldersiä.

Uusien kumppanien kanssa työskentely on Popilta tietoinen valinta uuden etsimiseksi ja löytämiseksi tälläkin kertaaa.

"Monet minun ikäiseni tyypit eivät poikkea työskentelemään mukavuusalueensa ulkopuolelle, koska jos olet saavuttanut legendaarisuuden, et halua ihmisten haastavan sinua", hän kommentoi.

Fakta: Iggy Popin 17 albumi Post Pop Depression julkaistaan 18. maaliskuuta. Levyn ensimmäisen sinkun Gardenia voi kuunnella YouTuben kautta tästä.