Nettihitti: Dolly Parton soitti Benny Hill -tunnarin brittifestareilla - videolinkki hauskaan tuuttaukseen

Kantrilegenda Dolly Parton, 68, on amerikkalaisista amerikkalaisin tähti, mutta Glastonburyn jättifestivaaleilla hän osasi ottaa brittiyleisön haltuunsa.

Glastonburyn loppuunmyydyillä jättifestivaaleilla viime viikonvaihteessa esiintyi huippunimiä listaykkönen Ed Sheeranista metallilegenda Metallicaan. Suurimman huomion tapahtuman jälkikommenteissa on kuitenkin saanut Dolly Parton. Nashvillessa Englantiin on pitkä matka, niin pitkä, että kantritähti pääsi Glastonburyn esiintymislavalle nyt vasta ensimmäisen kerran, 68-vuotiaana.

Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Parton valloitti yleisön täysin. Esimerkiksi klassikkobiisi Jolene kuulosti mahtavalta - sekä Dollyn oman äänen että yleisön hurjan yhteislaulun osalta. Futiskansan hoilotuksen voimakkuus taisi yllättää jopa laulajan ja hänen bändinsä, BBC:n tallenne kappaleesta sisältää Partonin kehut yleisölle ja yhtyeen jäsenten epäuskoisia ilmeitä.

Dolly Partonin setti sisälsi hänen muutkin tunnetuimmat kappaleensa, muun muassa 9 to 5 sekä Whitney Houstonin tunnetuksi tekemä I Will Always Love You kuultiin.

Yllättäen Parton esitti lainakappaleena Bon Jovia, Lay Your Hands On Men aikana lavalle kiipesi myös Bon Jovin kitaristi Richie Sambora.

Suurin yllätys oli kuitenkin versio instrumentaalihitistä, saksofonisti Boots Randolfin vuonna 1963 levyttämästä Yakety Saxista. Vaikka kappale on kotoisin Yhdysvaltain Etelästä kuten Partonkin, biisi yhdistyy useimpien mielissä englantilaiseen komediasarjaan Benny Hill Show´hun. Katso tästä, kun Dolly Parton soittaa kappaleen yhtyeensä kanssa.