Laulun tarina: Blue Öyster Cult: (Don`t Fear) The Reaper - Kuuntele hillittömät versiot

Amerikkalaisyhtye Blue Öyster Cult saapuu Suomeen keikalle. Anakonda.fi toivottaa bändin tervetulleeksi jakamalla viisi varsin erilaista versiota sen tunnetuimmasta biisistä.

40 vuotta ei ole aika eikä mikään, jos ajatellaan rock-kappaleen ikää: Blue Öyster Cultin vuonna 1976 levytetty ja hitiksi noussut (Don`t Fear) The Reaper on kestänyt ajan kulumista hyvin. Se on kestänyt myös lukuisia uustulkintoja, joista näkemyksellisimpiä Anakonda.fi nyt jakaa Blue Öyster Cultin juuri uutisoidun Suomen-konsertin kunniaksi.

(Don`t Fear) The Reaper oli ilmestyessään kohuttu ja jossain määrin paheksuttukin kappale. Kappaleen sanottiin yllyttävän itsemurhaan ja sen paholaismaisista voimista varoiteltiin kuulijoita Suomessakin saarnaajien kaseteilla. Yhtye itse on ilmoittanut järjestelmällisesti, että biisi kertoo kirjoittajansa, BÖC -kitaristi Buck Dharman kuolemanpelosta - ja ajatuksesta, että hän kohtaisi edesmenneitä läheisiään kuoltuaan.

Blue Öyster Cultin alkuperäisversio kuulostaa tältä:

Suomalaisittain kiinnostava HIM -yhtyeen esikoisalbumin versio vuodelta 1997 on puolestaan 19-vuotiaana yhä näin hyvässä lihassa.

Hyvä biisi vääntyy mihin tahansa, tässä tapauksessa elektroniseksi hölkäksi brittiyhtye Apollo 440:n käsittelyssä....

... ja yhtä lailla englantilainen Beautiful South sai kappaleesta puolestaan aikaan salsa -sovituksen!

Amerikkalaisyhtye Hayseed Dixie näyttää kuitenkin, että alkuperäisversiosta voi päästä todella kauas - vaikkapa tekemällä biisistä bluegrass -sovituksen.

Fakta: Blue Öyster Cult esiintyy Helsingin Circuksessa 7. elokuuta 2016.