Wilko Johnson lämmittelemään ZZ Topia!

Haminassa ja Seinäjoella koetaan heinäkuussa juurirockin juhlaa, kun ZZ Topin lisäksi esiintyjäksi on varmistunut Wilko Johnson.

Draamaattisten elämänvaiheiden jälkeen Wilko Johnson, 68, kiertää taas keskuudessamme hakkaamassa kitaraa. Tätä ei voi kylliksi painottaa suhteutettuna viime viikkojen loputtomiin muusikkojen kuolinuutisiin. Johnson sai siis muutama vuosi sitten syöpädiagnoosin, jonka mukaan hänellä ei ollut parantumismahdollisuuksia. Toisin onneksi kävi, viime vuonna kitaristi julistettiin terveeksi!

Ja nyt hän tulee Suomeen jo toista kertaa syövästä parantuneena. Mahtavaa!

Johnson esiintyy kesällä konserteissa, joiden pääesiintyjä on ZZ Top - toinen juurirockin jättiläinen. Konserttien kotimaisina bändeinä kuullaan Melrosea sekä Wentus Blues Bandia, siten että Melrose esiintyy ulkomaanihmeiden kanssa Haminassa 15. heinäkuuta ja Wentus Blues Band vuorokautta myöhemmin Seinäjoella.

Haminassa esiintymispaikka on Bastionin linnoitukselle pystytettävä telttakatos, jota tiedotteessa kuvataan "Euroopan suurimmaksi". Seinäjoella bändit rynkyttävät valmistuvalla jalkapallo- ja tapahtumastadionilla.

Anakonda.fi jakaa Wilko Johnsonin kaksi vuotta sitten julkaistun yhteislevytyksen Who-solisti Roger Daltreyn kanssa - albumista ei onneksi tullut heti jäähyväislevyä.