Vai on rock kadonnut festivaaleilta? Entäs Flow? Kuuntele tärpit

Iggy Pop, Dungen, J. Karjalainen... siinä sitä on, rockia. Rockia, jonka on pelätty kadonneen suomalaisista festivaaleilta. Anakonda.fi listasi miksi viikonvaihteen Flow on nimenomaan rockfestari.

Kuluneena kesänä on ihmetelty, mihin rock on kadonnut kesäfestivaaleilta. Provinssirock on nykyisin Provinssi, ja sen tarjonta oli Ilta-Sanomien mukaan tänä vuonna pettymys Suikki Jääskälle, 66, joka aikanaan oli perustamassa Provinssirockia.

"Tänä päivänä iskelmä ja rock ovat aika lähellä toisiaan", Suikki Jääskä kommentoi IS:ssa.

Vaikka "rockiksi" luokiteltavaa musiikkia on kuultu useimmilla festareilla, moni festariveteraani on järkyttynyt paitsi iskelmällisten suomalaisesiintyjien, myös EDM-artistien esiintymisajoista - ja suosiosta.

Ehkä Jääskän ja kumppanien pitäisi tulla viikonvaihteessa Flow Festivalille Helsingin Suvilahteen. Siellä ei esiinny ainoatakaan EDM- tai iskelmärock-artistia. Ja jos rockiksi kokee avarakatseisesti muutakin kuin Mötley Crüen mökellyksen, löytää Flow`sta "asennetta", "kapinaa" ja "räminää" laidasta laitaan - niin uusien kuin vanhojenkin artistien esittämänä.

Anakonda.fi kokosi rock-henkiset tärpit viikonvaihteeksi Helsinkiin. Biisit ovat kuunneltavissa Spotifyn kautta.

Iggy Pop: Lust For Life

Näyttäkää "rockimpi" artisti kuin Iggy Pop, niin otan hatun päästä. Eikö Lemmynkin haudalla tavata tehdä niin? Vaikka tietysti on makuasia, kumpi on ollut parempi rockin ruumiillistuma Iggy Pop vai Lemmy.

The Last Shadow Puppets: Bad Habits

Brittipop oli rockia - ja on rockia: The Last Shadow Puppets on englantilainen superyhtye, jossa brittipopin perintöä pitävät komeasti yllä kukonpojat Alex Turner (Arctic Monkeys) ja Miles Kane (Rascals).

Descendents: Hope

Amerikkalaista punkkia jo vuodesta 1978! Tuoreen levyn perusteella tahti ei ole hidastunut. Sitä paitsi kukapa ei rakastaisi yhtyettä, jonka perustaja on Frank Navetta!

Morrissey: The First Of The Gang To Die

 Voi rock-artisti olla fiksu? Militantti vegetaristi? Runoilija? Homo? Jos vastasit myöntävästi, tuskin yllätyt siitä, miten kiihkeitä rock-keikkoja Morrissey parhaimmillaan tekee.

Dungen: Panda

 Ruotsalaiset on välillä ärsyttäviä. Niin kuin Dungen, joka tekee niin ärsyttävän tyylikkäästi ja silti fiiliksellä rockia niin kuin 1960- ja 1970-luvuilla tavattiin tehdä.

J. Karjalainen: Se mies oli Tommy Ramone

 Mutta turha huolia ruotsalaisista, onhan meillä J. Karjalainen. Kuka muu pystyy yhdistämään amerikkalaisen ja suomalaisen musiikkiperinteen näin hyvin, eläväksi rockiksi?

Fakta: Flow Festival Helsingin Suvilahdessa perjantaista lauantaihin

Teksti: Pasi Kostiainen