Stone Roses palaa! - Brittipopin bändilegenda stadioneille kesällä 2016

Stone Roses aktivoituu vuosien hiljaiselon jälkeen, kertoo brittimedia New Musical Express. Anakonda.fi jännittää, saadaanko keikkoja myös Britannian ulkopuolelle.

Suomessa Stone Roses nähtiin ensimmäisen kerran yhtyeen ollessa kuumimmillaan Madchester -villityksen aikaan kesällä 1990. Yhtyeen nimeä kantanut esikoislevy oli julkaistu edellisenä vuonna ja Seinäjoen Provinssirockissa onnistuttiin nappamaan esiintyjälistalle yhtye juuri silloin kun se oli ajankohtainen.

Ensi kesän keikoissa on kyse nostalgiasta. 25 vuotta myöhemmin Stone Roses esiintyy Manchester Cityn Etihad Stadiumilla kahdesti. NME:n mukaan keikat ovat 17. ja 18. kesäkuuta. Lisäksi yhtye on kiinnitetty pääesiintyjäksi Skotlannin Strathallan Castlessa järjestettävään T in the Park -festivaaliin 8. heinäkuuta.

Yhtyeen arvo on siis hiljaisten vuosien aikana noussut. Vuonna 1995 Stone Roses oli yhä pätevä lavabändi, mutta silloin sen esiintymisareenaksi riitti Tampereen Pakkahuone sekä Helsingin Tavastia, jossa bändi esiintyi kiertueellaan kahdesti. Seuraavana vuonna yhtye laittoikin pillit pussiin.

Edellisen kerran laulaja Ian Brown (kuvassa), kitaristi John Squire, basisti Mani ja uutena rumpalina Robbie Maddix tekivät keikkoja kesällä 2013.

Anakonda.fi käyttää tilaisuuden hyväksi ja linkittää tähän Stone Rosesin esikoisalbumin, jota pidetään syystäkin klassikkona: