Robbie Williams Tampereella: huumori ja hitit purivat - Lue 5 pointtia stadionkeikasta

Turpeasti 15 vuotta myöhässä? Kyllä, mutta eipä silti haitannut, vaikka Robbie Williamsin kulta-ajoista on ikuisuus. Iki-ladin charmi ja huumori purivat vähän väljähtäneinäkin Tampereen stadionilla. Anakonda.fi:n Aleksi Kinnunen nostaa keikasta esiin viisi pointtia.

Alku näytti pahalta, mutta Tampereen Ratinan Robbie Williams –showsta kasvoi lopulta syleilyttävä esimerkki siitä, miten vähän väsähtäneenäkin voi tykitellä sydämellisen ja nautittavan show’n – kun komeita biisejä, rehellisyyttä ja showmieskarismaa riittää.

Anakonda.fi listaa viisi nostoa yllättävän hienosta Robbie-illasta.

1. He did it his way! Illan sinetti sinertävässä kesäyössä ei olisi voinut olla komeampi.

Ikuisesti ihastuttavan She’s the Onen ja kolossaalisen Angelsin jälkeen encoren ja konsertin päätti Williamsin versio Frank Sinatran parhaiten tunnetuksi tekemästä ja Paul Ankan englanniksi kirjoittamasta My Waysta.

Ylä- ja alamäkiä kokenut Robbie kulkee 43-vuotiaana yhä enemmän Sinatran ja Ankan jäljillä verrattuna soolouransa alkuaikojen kevyt-Oasis-henkiseen brittipoppiin. Kaiken kukkuraksi illan osuva kliimaksi maistui ympyrän sulkevalta synninpäästöltä:

Vuoden 2002 Escapology jäi Williamsin viimeiseksi päteväksi albumiksi sekä timanttivuodet päättäneeksi joutsenlauluksi biisinkirjoittaja Guy Chambersin kanssa.

Ratinassa My Way kuultiin Robbien laulamana, Chambersin soittaessa pianoa. Anteeksianto ja paluu nollapisreeseen? Ainakin nyt fantastinen päätös upealle konsertille. "Ole rehellinen!" vuoristorataa kulkenut Robbie huusi illan summaavaksi loppukaneetiksi – yleisö tosin jäi vielä hoilaamaan Angelsia Williamsin poistuttua.

2. ”Olen Robbie vitun Williams! Ja tämä on perseeni!” pönäkkä brittitähti vuodatti laiskasti alkaneen konsertin kiihdytyksessä ja esitteli takapuoltaan kilttihenkisen hameen alla.

Tuossa vaiheessa näytti todella pahalta – alkuun tuntui, ettei Robbien väsyneellä heilumisella ja kierrätyksellä ollut mitään annettavaa, mitään tekemistä popkulttuurin kanssa.

Lopulta oli ja paljon. Ilta kasvoi malliesimerkiksi matalalennosta nousemiselle rehellisyyden kautta, huikeiden kappaleiden ilahduttavuudelle sekä ihailtavalle sitkeydelle.

Robbie tunnusti lavalla, ettei hän ole voinut kovin hyvin – sen saattoi kieltämättä havaita. Tähti kuitenkin lisäsi, että yleisön edessä esiintyminen auttaa – kiertueyleisö kuulemma auttaa voimaan paremmin. Kuulosti fraasi kuinka kuluneelta hyvänsä, se oli helppo uskoa luontaiselta showmieheltä ja vitsailijalta, jonka räävittömyydestä paistoi aitoa elämän kolhiman hahmon haikeutta.

3. Hetkittäin ilta oli kirjoitettu hauskaksi. Kesken Monsoonin yhtye aloitti masentavan tekopirteän YMCA-renkutuksen. "Mitä vittua te teette?" Robbie kysyi bändiltä. "Minun ei vielä tarvitse tehdä tuota. Myyn yhä stadioneita loppuun", hän nauratti. Robbiemaisen raakaa ja osuvaa itseironiaa hiipuvalta tähdeltä, joka on tuomittu esittämään Angelsia hamaan loppuun.

4. Jos Knebworthin keikkatallenne vuodelta 2003 edustaa hauskinta, lennokkainta ja energisintä brittipopviihdettä tältä vuosituhannelta, laulajan kappaleiden voima puree edelleen.

Vaikka tunnelma oli nyt toki väsyneempi, Come Undonen, Kidsin, Feelin ja Rock DJ:n kaltaiset laulut muistuttavat ajasta, joilloin Robbie oli Eminemin ja Justin Timberlaken ohella popmaailman kuningas ja jolloin kitaramusiikki soi yhä radiossa ja MTV:llä. Valitettavasti Supreme, No Regrets, Strong, Let Love Be Your Energy, Sexed Up ja Old Before I Die jäivät tällä erää kuulematta.

5. "Nostakaa kätenne, jos olette yli 40!" tähti huutaa ja lähes koko yleisö näyttää hapuilevan ilmaa. "Nostakaa kätenne, jos olette alle 20" Robbie kokeilee – ja huomattavan pieni määrä käsiä nousee.

Seuraa vitsikäs luento Robbie-historiasta nuoremmille. "Olen Robbie 90-luvulta" hän naurattaa. Ysärivitsejä riittää ja välillä ilta heilahtaa kasarikaraokeiksi: Robbie laulaa pätkät Princen Kissiä, Bon Jovin Livin’ on a Prayeriä, Tina Turnerin (Simply) The Bestiä, MC Hammerin U Can’t Touch Thisia ja A-han Take on Me:tä.

Pian tähti istui lavan sohvalla ja yleisön yllätykseksi mikrofoniin tarttui kaikista maailman ihmisistä Williamsin isä, Britanniassa tunnettu koomikko Pete Conway. Todella outoa mutta hienoa meininkiä.

Bonus! Lämmittelijä Erasure oli hassu, setämäinen, mutta musiikki tömisi kelvollisesti. I Love To Hate You hytkytti kalja-alueelle pakkautunutta makkara/Freixenet-kansaa. Isoimman hitin loppuun löytyi yhteys Williamsiin, sillä I Love to Hate You hyödyntää Gloria Gaynorin I Will Survivea samoin kuin Williamsin Supreme.

Nämä kappaleet kuultiin Ratinan stadionin 30 500 kuulijan loppuunmyydyssä Robbie Williams –konsertissa.

HEAVY ENTERTAINMENT SHOW

LET ME ENTERTAIN YOU

MONSOON (YMCA-KATKELMA)

PARTY LIKE A RUSSIAN

MINNIE THE MOOCHER

FREEDOM (GEORGE MICHAEL –LAINA)

LOVE MY LIFE

COME UNDONE (NEVER FORGET –KATKELMA)

MILLENIUM

SOMETHING STUPID

RUDEBOX / KIDS

SWEET CAROLINE

FEEL

ROCK DJ

SHE’S THE ONE

ANGELS

MY WAY

Teksti: Aleksi Kinnunen, kuvat: Nusu