Mikä on boutique -festari? - ”Superwood on kokonaiselämys”

Festarikausi herää henkiin Itä-Helsingissä viikonloppuna 20.-22. lokakuuta, kun Superwood järjestetään Hotelli Rantapuistossa. Anakonda.fi kysyi, miksi life style –brändi Ivana innostui järjestämään festivaalin?

Superwood on syksyyn sijoittuva nykyaikainen musiikkifestari – eli se on paljon enemmän kuin vain musiikkitapahtuma. Tarjolla on myös kunnianhimoisesti valmistettua ruokaa, kuvataidetta ja jopa ”viinilasin pituisia luentoja”.

Lokakuun 20. – 22. Itä-Helsingissä järjestettävän Superwoodin esiintyjälista muistuttaa Flow Festivalin kotimaista tarjontaa. MC Taakibörsta, K-X-P, Mikko Joensuu, Uusi Fantasia (kuvassa), Eevil Stöö & Kube, Pykäri sekä erikoiset ”metsäkiertue-esiintymiset” heittävät Paleface ja Jonna Tervomaa ja monet muut Superwoodin nimet ovat Flow`ssa esiintyneetkin.

Festaripaikka on pankin entiseen koulutuskeskukseen rakennettu Hotelli Rantapuisto. Siellä voi tietysti yöpyä Superwoodin ajan, ja yöpymispaketit myytiinkin nopeasti loppuun,. Sisään otettavien festarivieraiden määrä rajoitetaan muutenkin 700 ihmiseen, sillä tapahtuma halutaan pitää ”boutique-festivaalina”.

Mitä se tarkoittaa, tapahtuman järjestävän Ivana Helsingin Pirjo Suhonen?

”Superwood on kokonaiselämys. Siellä tarjotaan musiikkia, elokuvaa, taidetta, kasvisruokaa, juomaa – ja yhdessäoloa saman katon alla. Tavoitteena on luokkaretkifiilis, tarjota ihmisille taianomainen hetki viikonlopuksi.”

Miksi Paola Suhosen kansainvälisesti tunnettu vaatemerkki Ivana Helsinki ryhtyy festivaalijärjestäjäksi?

”Olemme life style -brändi. Ja tämä festari on meidän life stylen ilmentymä, Superwoodissa Ivana Helsingin life style todentuu. Viimeisten 20 vuoden aikana on koettu melkoinen evoluutio: silloin 20 vuotta sitten ei uskottu, että vaatteita tullaan myymään verkkokaupoista, koska ajateltiin kaikkien ihmisten haluavan sovittaa ostoksensa. Uskottiin, että cd-levyjä ja muuta tullaan kyllä myymään. Toisin on käynyt. Me olemme laajentaneet toimintaa niin, että aloimme viime vuonna julkaista kolme uutta tuotetta joka viikko. Eikä sen tuotteen tarvitse olla uusi vaate tai tekstiili, se voi olla valokuvaus- tai joogakurssi – osa Ivana Helsingin life styleä.”

Miksi Superwood järjestetään juuri Hotelli Rantapuistossa ja sen ympäristössä?

”Olemme Paolan kanssa kotoisin Itä-Helsingistä. Helsinki on muutakin kuin keskusta, paljon tapahtuu Kulosaaren sillan itäpuolella. Sinne on myös aikanaan rakennettu paljon eri yritysten virkistys- ja koulutuspaikkoja. Hotelli Rantapuisto on yksi niistä, vuonna 1963 valmistunut mieletön arkkitehtoninen luomus.”

Fakta: Superwood Hotelli Rantapuistossa Helsingissä 20.-22. lokakuuta. Lisätietoa tästä.