Jimi Tenor perusti elektronisen musiikin festarin Kontulaan

Helsingin Kontulassa koetaan erikoinen viikonvaihde, kun ensimmäistä kertaa järjestettävä Kontula Electronic valtaa ostarin. Anakonda.fi valitsi ohjelmatärpit.

Kontula on lähiö, josta siellä asuvat ihmiset pitävät - ja jota muut eivät juuri tunne. Näinhän se lähiöiden kanssa menee. Kontulaan on kuitenkin viikonvaihteessa hyvä syy tutustua, sillä Kontulan ostarilla ja muun muassa sen läheisessä Mikaelinkirkossa järjestetään elektronisen musiikin festivaali Kontula Electronic.

Tapahtuman järjestäjänä häärii Jimi Tenor. Pitkän kansainvälisestikin huomioidun uran tehnyt artisti asuu itse Kontulassa.

Anakonda.fi poimi festarin pääasiassa ilmaisesta ohjelmasta kolme tärppiä:

1. Jori Hulkkonen Mikaelinkirkossa

Tenorin tavoin kansainvälisesti tunnustettu elektronisen musiikintekijä Jori Hulkkonen esiintyy Mikaelinkirkossa jo klo 16 - 18. Esitys hakee tiedotteen mukaan "inspiraationsa new age ja ambient -musiikista ja sen yli puolivuosisataisesta historiasta. Kyseessä on vahvasti improvisaatioon pohjautuva ainutkertainen teos."

2.  Tenor, Hulkkonen ja islantilainen President Bongo iltaklubilla

Ostarin ravintolat ovat festarien pääasiallisia esiintymispaikkoja. Comeetan iltaklubissa esiintyvät Jimi Tenor, Jori Hulkkonen sekä islantilaisessa GusGusissa vaikuttava President Bongo. Myös muita kotimaisia elektronisen musiikin tekijöitä, muun muassa Raul Ivalo ja Desto.

3. Synamiiti lauantaina

Monenlaisen hauskanpidon vastapainoksi tarjolla on myös vähän syvempää tutustumista elektroniseen musiikkiin: "Mopo baarissa pidetään klo 17-21 kaikille avoin Synamiitti, jonka isännöi Taideyliopiston professori Andrew Bentley. Bentley on opettanut Sibelius-Akatemiassa muun muassa modulaarisynteesiä."

Fakta: Kontula Electronic 15. - 16. huhtikuuta 2016. Lisätietoja tästä