Fuel Fandango, terveisiä Andaluciasta - Maailma kylässä avaa festarikesän

Maailma kylässä avaa jo perinteiseen tapaan festivaalikesän ilmaistapahtumana Helsingissä. Anakonda.fi tapasi festarin kiinnostavista esiintyjistä espanjalaisen Fuel Fandangon.

Fuel Fandango esiintyy Helsingin Maailma kylässä festivaaleilla lauantai-iltana. Apumuusikoilla vahvistettu duo on käynyt Suomessa ennenkin, sillä Fuel Fandango yhdistelee flamencoa ja muita espanjalaisia vaikutteita latinalaisen-Amerikan kulttuurista sekä ihan pop- ja klubimusiikista tavalla, joka on tuonut sille kansainvälistä huomiota. Uusimman albumin Aurora on tuottanut Duncan Mills, joka tunnetaan yhteistyöstä Florence & The Machinen kanssa.

Helsingissä Fuel Fandango esiintyy kuitenkin yhtenä "maailmanmusiikkinimenä" muiden vastaavien seassa. Se sopii hyvin andalucialaiselle, Cordobasta kotoisin olevalle Nitalle ja Lanzarotella, Kanarian saarilla syntyneelle Alejandrolle eli DJ Ale Acostalle.

"Teemme paljon keikkoja tällaisissa World Music -tapahtumissa. Se sopii meille hyvin. Saamme samalla nähdä myös itse artisteja, jotka tulevat eri musiikkikulttuureista", Nita sanoo Anakonda.fi:lle.

Hänen esiintymisensä on Fuel Fandangon ydin niin levyllä kuin lavallakin. Laulaa hän sitten englanniksi tai espanjaksi, vahvan äänen historia kumpuaa espanjalaisesta copla-laulusta ja flamencosta.

Kuuntele Fuel Fandangon albumi Aurora tästä:

Fakta: Fuel Fandango esiintyy Maailma kylässä -festivaaleilla Savanni-lavalla klo 20-21. Lisätietoja tapahtumasta tästä.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen