Anakonda tapasi Slashin: "Mistä hankit t-paitasi?"

Slashin keikka Helsingissä on osa tien päällä viihtyvän legendan kiertuetta. Anakonda.fi tapasi kitaristin Helsingin jäähallissa juuri ennen keikkaa, puhui musiikin tekemisestä, bändifiiliksestä - sekä t-paidoista.

Slash eli Saul Hudson istui Helsingin jäähallin pukuhuoneessa ennen keskiviikkoista keikkaansa niin Slashin näköisenä että. Pipo, Ray-Ban -pilotit ja jostain niiden välistä ja ympäriltä pursuamassa hänen yhtä tavaramerkeistään, paksua ja kiharaista hiuspehkoa.

Harmi, ettei kitaristia saanut kuvata. Nyt se oli kielletty toisin kuin vuosi sitten, jolloin Slash poseerasi Anakonda.fi:n allekirjoittaneen kanssa kuten kuvasta näkyy.

Nyt Slashillä on musta Repo Man -t-paita, silloin hänellä oli kaksimielisen viestin sisältänyt niin ikään musta, tyyliin sopiva paita.

Mistä oikein hankit noita paitoja?

”Saan niitä paljon. Ihmiset antavat niitä lahjoiksi. Ja kun näen coolin, ostan. Pistän niitä myös kiertämään.”

Näyttää siltä, että niitä on sinulla tosiaan paljon. Onko niille asunnossasi oma huone?

”Ei tosiaankaan. Olen juuri muuttanut. Kaikki kamani ovat varastossa.”

Slash on siis kiertueella, joka juhlistaa vuosi sitten julkaistua Slashin ja hänen nykyisen solistinsa Miles Kennedyn toista yhteistä albumia World On Fire. Vuosi sitten Tukholmassa Slash oli innoissaan bändistään ja odotti malttamattomana rundaamista.

 Miten kaikki on sujunut?

”Hyvin. World On Fire on otettu mukavasti vastaan. Yhtye on kehittynyt. Ja yleisö on ollut meille hyvä. Olemme kaiken kaikkiaan oikein tyydyttävässä tilanteessa.”

Vaikka olettekin nyt kiertäneet, oletko myös tehnyt tulevaisuudensuunnitelmia uuden musiikin suhteen?

”Itse asiassa kiertueella on parempi tehdä musiikkia kuin kotona. Siellä on kaikki kodin velvollisuudet ja kuviot, ja se on ihan luonnollista ja ok, mutta ei mitenkään hedelmällistä musiikin luomisen suhteen. Kiertueella on toisin. Kitara on mukanani koko ajan, eikä puhelin soi niin, että minua pyydettäisiin jatkuvasti tekemään sitä tai tätä. Joten: olemme kirjoittaneet uusia biisejä. Uusi levy tulee ensi vuonna. Äänitämme sen kiertueen jälkeen.”

Pasi Kostiainen