Tallinn Music Week - Kevään paras viikonloppu häämöttää, katso tärpit

Musiikkia, ihmisiä, ruokaa, juomaa ja taidetta sekä tietysti juhlimista. Kaikkea tätä on tarjolla Tallinn Music Weekillä - katso Anakonda.fi:n tärpit, missä kannattaa syödä - ja mikä bändi ehdottomasti tsekata.

On taas se aika vuodesta, kun kulttuurinnälkäiset suomalaiset suuntaavat Helsingin eteläisimpään kaupunginosaan, Tallinnaan. Kaupunki isännöi jo kahdeksatta kertaa Tallinn Music Weekiä, eli showcase-musiikkifestaria, jossa paikalliset ja kansainväliset bändit esiintyvät, kansa ilakoi ja musiikkiväki verkostoituu. TMW on paisunut vuosi vuodelta ja kattaakin nykyään musiikin lisäksi laajan kirjon ruumiin ja sielun kulttuuria. Tallinna on ideaalin kokoinen tällaiselle koko kaupunkiin leviävälle festivaalille, sillä esiintymispaikalta toiselle voi kävellä, ihmiset ovat ystävällisiä, ruoka hyvää ja juomat halpoja. Lämminhenkisyys kuvaa tapahtumaa parhaiten. Tutustu nyt tarjontaan ja hyppää viimeistään perjantaina laivaan, niin muutkin tekevät!

Musiikki

Pääosassa on tietenkin musiikki. Festivaalien aikana yli 200 artistia valtaavat kaupungin ravintolat, baarit, galleriat, elokuvateatterit ja keikkapaikat. Viron presidentti Toomas Ilves, rock-musiikkifani itsekin, avaa festivaalit joka vuosi. TMW on ylpeä esiintyjäkaartistaan, joka kattaa kaikki musiikin genret kansanmusiikista tranceen. Esiintymässä myös useita suomalaisartisteja.

Tärppi: Me And My Drummer (GER) perjantaina 1. huhtikuuta klo 00.00 Kino Soprus ja lauantaina 2. huhtikuuta klo 16.15 Velvet Design Agency, lisätietoja keikoista tästä.  – Tätä juuri toisen albuminsa julkaissutta berliiniläistä indie-pop duoa ei kannata missata. Love Is A Fridge -albumi on kuunneltavissa Spotifyn kautta tästä:

Design ja taide

Kultuurikatelissa on viikonlopun ajan Design Marketissa näytillä yli sadan Itämeren alueen suunnittelijan luomuksia – vaatteita, keramiikkaa, huonekaluja, taidetta ja paljon muuta. Ostostelun lisäksi voi nauttia katuruoasta ja paikalla olevien dj:n musiikista.

Taidetta voi lisäksi TMW:n aikana kokea lukuisissa gallerioissa ja museoissa. Näyttelyiden lisäksi (pääpaino nykytaiteessa) festarien aikana järjestetään useita taidekeskusteluista, jotka ovat avoimia kaikille.

Katso tapahtuman Facebook -sivu tästä.

Ruoka ja juoma

Hyvät maut ovat suuressa roolissa Tallinnassa. Suomalaisena nauttii ruokien laadusta ja edullisista hinnoista. TMW on  kuratoinut Tastes 2016 –menukokonaisuudet suosittuihin ravintoloihin, ja mainostaa parittavansa hyvän musiikin hyvää ruokaan. Mukana olevat ravintolat: August, Bollywood, Fabrik, Fellin, Gloria, Gotsu, Kaerajaan, Klaus, Kolm Sibulat, Kuldmokk, Leib, Manna La Roosa, MEKK, Mimosa, Monaco, Moon, Noa, NOP, Ribe, Riis, Salt, Tokumaru, Tuljak, Umami, Vegan Restoran V, Von Krahli AED, Wabadus.

Tallinn Craft Beer Weekend kokoaa yhteen pienpanimoiden tuotteita rakastavat hipsterit ja monet muut. Tapahtuma, joka järjestetään nyt toista kertaa, on tänäkin vuonna myyty loppuun – oluen suosio ei näytä laantuvan. Maistelussa joutuu sylkemään lasiin, sillä maisteltavien oluiden määrä on niin laaja, että siitä ei pelkällä nieleskelyllä selviä. Katso olutlista tästä.

Tärppi: V- Vegan Restaurant on luksusta vegaaneille, sillä Suomesta (tahi Helsingistä) ei vieläkään vegaanisia ravintoloita juuri löydy. Myös sekasyöjät nauttivat kodikkaan ravintolan ruoasta, ja hinnat ei päätä huimaa. Lue lisää tästä.

Mitä siis vielä odottelet, älä jää rannalle ruikuttamaan, vaan varaa lippusi lauttaan ja nauti Tallinnasta vaikka vain päiväseltään. Nähdään siellä!

Teksti: Suvi Kukkonen, kuvat Aleksi Kinnunen