No nyt on ravintolassa kreisi sisustus - Katso kuvat Tallinnan Manna La Roosasta

Ei Tallinnan vanhakaupungin arvokkuutta, ei neuvostonostalgiaa, vaan ravintola, joka näyttää Salvadorin Dalin ja Sakke Järvenpään yhdessä sisustamalta. Anakonda.fi vieraili lähialueiden villeimmin sisustetussa ravintolassa.

Manna La Roosa sijaitsee kaikilla suomalaisille Tallinnan -kävijöille tuttua Viru hotellia vinosti vastapäätä Vana-Virun varrella. Vanha, vuonna 1872 rakennetusta puutalosta voinee sanoa niin, talokaunotar ei ulkoasultaan houkuttele. Julkisivu on ränsistynyt ja valomainokset räikeitä. Saattaa tulla mieleen, että juuri tällaisista paikoista matkailijoita varoitetaan.

Sisään siis!

Ja millainen maailma siellä odottaakaan? Sanoin vaikeasti kuvattava. Sisustus on todellakin ainutlaatuinen, yhdistelmä tyylejä ja taidetta, kitschiä ja kierrätystä. Tuntuu, että kaikki sisustuksen elementit kaiuttimista valaisimiin ja tuoleista koriste-esineisiin on yhdistetty jotenkin yllättävästi.

Mutta mitäpä sitä selittämään, katsotaan kuvia. Ne kertovat enemmän.

Ai, niin mainittakoon ruuasta sen verran, että ravintolan ylä- ja alakerta ovat erilaisia - siis myös gastronomisesti. Yläkerrassa ollaan vielä kunnianhimoisempia. Söin alakerrassa osan jaettavasta anti pasti -lautasellisesta sekä metsäsieni-tryffelirisoton. En kadu, nälkä lähti ja hyvää oli.

 No niin, nyt niiden kuvien pariin:

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen