Kun Tallinna nousi nextille levelille - Musiikkia, ruokaa ja baarihyppelyä

Tallinn Music Week tarjosi tänä vuonna musiikin lisäksi pökerryttävän laajan kattauksen ohjelmaa, aina popup-ravintolasta kuvataiteeseen, oluenmaisteluun ja seminaareihin. Tutustu Anakonda.fi:n Suvi Kukkosen kokemuksiin tapahtumasta ja osallistu ensi vuonna itse!

1. Musiikki

Tallinn Music Week esittelee vuosittain laajan lajitelman nousussa olevia artisteja, niin virolaisia kuin kansainvälisiäkin. Tänä vuonna esityksiä oli yli kaksisataa, vaihdellen aina paikallisesta hiphopista ruotsalaiseen folkiin. Suomalaisen bändin TEKSTI-TV 666:n raivokas ja vivahteikas keikka vanhassa elokuvateatterissa nousi helposti festareiden kovimmaksi vedoksi. Lisäksi allekirjoittanutta miellytti tanskalaisen Alo Walan M.I.A-henkinen bengaliräppiä yhdistelevä länsiafrikkalaissoundi. Myös ruotsalaisen Jenny Abrahamssonin pehmeä tunnelmointi osui maaliinsa.

2. Baarihyppely

Tallinna on ihanteellinen kaupunki bar hoppingiin. Baarit sijaitsevat lähellä toisiaan, ovat persoonallisen viihtyisiä, suomalaisittain edullisia ja tarjoavat usein baarivalikoiman lisäksi laadukkaan keittiön. Toimittajan suosikeiksi tämän viikonlopun aikana nousivat Von Krahl, Kohvik Must Puudel, Kinokohvik Sinilind ja Rockcafe. Music Weekin keikat on hauskasti ripoteltu ympäri kaupunkia erilaisiin paikkoihin – keikkapaikkana toimi esimerkiksi vanha voimalaitos, elokuvateatteri ja galleria.

3. Hipsterit

Tallinnan hipsterein ja boheemin kaupunginosa on yhä Kalamaja, joka ei sijaitse kaukana vanhasta kaupungista. Paikallinen Kallio tarjoaa rappioromantiikkaa, loistavia brunsseja ja viehättäviä putiikkeja. Vintagea, polkypyöräpajaa ja pannukakkuja on myös tarjolla. Lisäksi venäläinen tori on kokemisen arvoinen – siellä voit shoppailla neuvostovenäjän muistoja, valtavia kaloja tai vaikkapa gruusialaista leipää yrmeältä tädiltä kioskin luukulta.

4. Ruoka

Tallinnassa syöt hyvin etkä maksa itseäsi kipeäksi. Edes kasvissyöjän ei tarvitse pettyä, sillä yksi kaupungin parhaista ravintoloista, Vegan Restoran V, tarjoilee yksinomaan vegaaniruokaa. Festarien aikana monet ravintolat tarjosivat erityistä maistelumenuuta, ja lisäksi vanhan kaupungin kupeeseen Viru-keskuksen läheisyyteen oli avattu tapahtuman ajaksi pop-up-ravintola. Ravintoloista voin lämpimästi suositella F-hoonea ja Kohvik Sesoonia, Pegasusta, Sfääriä ja Von Krahli Aedia.

5. Olutfestarit

Yhtä aikaa Tallinn Music Weekin kanssa järjestettiin tänä vuonna Tallinn Craft Beer Weekend Telliskiven luovalla ja nuorekkaalla alueella. Pienpanimot läheltä ja kaukaa saapuivat maistattamaan tuotteitaan innokkaalle yleisölle – tapahtuma myytiin loppuun. Kahden päivän aikana saattoi maistella lähes sataa olutta. Ei ihme, että moni saapui Tallinnaan ihan vaan oluen takia.

6. Kaupunki

Tallinna on täydellinen kohde minilomaa kaipaavalle, joten miksi ei yhdistäisi Helsingistä pakoa musiikkifestareihin? Pitkän viikonlopun aikana ehtii keikkojen lisäksi lillua kylpylässä, käydä hierojalla ja kauneussalongissa, vaeltaa vanhan kaupungin kapeilla kujilla ja nauttia edullisesta hintatasosta ravintoloissa ja baareissa. Pyörä kannattaa ottaa mukaan kotoa, laivayhtiöt perivät siitä vain pienen lisämaksun. Tallinn Music Weekin aikana kannattaa kuitenkin henkisesti varautua siihen, että puolet Helsingistä seuraa mukanasi suomalaisten kansoittaessa kaupungin viikonlopuksi: se mikä tapahtuu Tallinnassa, ei ehkä jääkään Tallinnaan.

Teksti: Suvi Kukkonen, kuvat: Aleksi Kinnunen