Itä-Lontoon helmet top 5

Mitä sitten kun Soho, Camden Town ja muut Lontoon klassikkopaikat on nähty? Ehkäpä sitten kannattaa mennä Itä-Lontooseen, Anakonda.fi:n Aleksi Kinnunen neuvoo minne siellä.
Stoke-Newington, Hackney, Dalston, Bethnal Green? Itä- ja Koillis-Lontoon kylämäisen nuorekas, reteä ja rento tunnelma on ohittamaton osa Lontoon-matkaa. Anakonda.fi vinkkaa huippuvierailukohteet.

1. The Spurstowe Arms

Täällä anglofiilin aikuishipsterin sielu lepää. The Spurstowe Arms (68 Greenwood Rd) on tiloiltaan kuin mikä tahansa vanha brittiläinen pubi pylväineen ja pitkine baaritiskeineen. Paikan nuorekkaan tyylikäs twist ja loppusilaus ovat kuitenkin vertaansa vailla. Täällä leikkokukkien ja drinkkien lomassa kokoontuvat Hackneyn boheemin tyylikkään ja maanläheisen elämäntavan ystävät. Spitalfieldsin The Commercial Tavernin coolia ja muovista yliyrittämistä ei ole, vaan kapakka on vain äärimmäisen miellyttävä, helppo ja kaunis. Ruokalista on erinomainen, sisäpiha kesällä yksi Itä-Lontoon keitaista.

2. London Fields / Lido

Voiko päivä alkaa paremmin kuin pulahtamalla uimaan Itä-Lontoon keuhkojen, London Fields -puiston vanhassa maauimalassa? Päälle kahvit uimalan ihanassa kioskissa tai läheisen Violet Cakesin terassilla tai sisäpihalla. Ei, Lontoon päivä ei voi alkaa paremmin. Auki myös talvella, jolloin höyryävän veden ja toisinaan lumisen maiseman yhdistelmässä on jotain maagista. Kesällä London Fields on kanaalin rantojen ja Victoria Parkin ohella Itä-Lontoon paras pikniköintipaikka. Meno muistuttaa välillä silkkaa festaria.

3. Hackney Wick / Crate Bewery & Pizzeria

Hackney Wick edustaa rouheinta, graffitien ja vanhojen varastomakasiinien Itä-Lontoota. Varastoihin on kuitenkin pesiytynyt niin kiinnostavaa kaupunkikulttuuria, että aluetta ei kannata ohittaa. Ja uusia paikkoja syntyy enemmän kuin ehtii päivittää. Tsekkaa esimerkiksi kanaalin varren Crate Bewery & Pizzeria: veden äären puupenkeillä teollisessa miljöössä muiden uudisraivaajatyyliniekkojen kanssa nautittu käsityöpizza sekä paikan oma olut kruunaavat täydellisen Itä-Lontoo-kokemuksen. Muista myös läheinen mainio kuppila/ravintola The Hackney Pearl, suosikki-cocktail-baari Number 90, vaativaan ja klubiorientuneeseen makuun istuva Vinyl Pimp -levykauppa sekä tallustelu kanaalin toisella puolella jättömaalla, josta sittemmin tuli Lontoon 2012-olympiakisojen tapahtumapuisto.

4. Violet Cakes

Tämä nyt on vain täydellinen DIY/hipster-kahvila Hackneyn sydämessä. Ihanat naiset pitävät tätä pientä ja äärisympaattista kahvilaa, jossa aamiaisen tai lounaan nauttiminen sisäpihalla tai päivällä aurinkoisella katuterassilla saa tuntemaan: olen oikeassa paikassa, kaikki on nyt täydellisesti. Violet Cakes (47 Wilton Way), not to be missed!

5. Netil & Broadway Market

Lauantaisin aamusta alkaen pidettävä Hackneyn Broadway Market hienojen kuppiloiden, putiikkien ja ravintoloiden reunustamalla samannimisellä unelmakadulla on yksi hienoimmista elämyksistä, joita Lontoo tarjoaa. Eri kulttuurien ja tuottajien ruokakojut helpottavat edellisillasta kantautuvaa huteruutta. Päivää voi jatkaa putiikki- ja kojukierroksen jälkeen esimerkiksi kadun mahtavassa Off Broadway ?baarissa tai kesällä London Fields Puistossa. Netil Market (13 - 23 Westgate St) on puolestaan pieni piha matkalla Broadway Marketilta kohti London Fieldsin overground-asemaa. Itä-Lontoon hipsterismin g-piste taitaa löytyä tästä. Vai miltä kuulostaa DIY-parturi, joka tarjoilee craft-siideriä? Tai ostereita ojenteleva tyyliniekka? Saati Lontoon paras käytettyjen vinyylilevyjen myyjäherra?

Muista myös:

The Haberdashery (paras aamiainen)

Tayyabs ja Lahore Kebab House (itkettävän halpaa ja hyvää lähi-itäruokaa Whitechapelissa,omat juomat mukaan!)

Kristina Records (indieystävän ykköskauppa)

The Prince Arthur (hieno pub)

Kenton (hieno pub)

Dove (hieno pub)

Prince George (hieno pub)

The Glory (hieno pub)

Cafe OTO (poikkitaiteellinen kahvila)

Pub on the Park (puistokuppila)

The Cat & Mutton (pub)

Oslo (klubi)

Bistrotheque (paras brunssi)

The Jolly Butchers (mainiot fish & chipsit ja oluet)

The Three Crowns (hyvä gastropub)

 Abney Park Cemetery Trust (älyttömän hieno ja hyytävä hylätty hautausmaa, gootin unelma)

Shacklewell Arms (popparihenkinen pub, jossa toisinaan huippuartistien yllärikeikkoja)

Teksti ja kuvat: Aleksi Kinnunen