Tukholman viisi parasta ravintolaa - valitsijana hittiduo Say Lou Lou

Suomessa vieraileva ruotsalais-australialainen sisarusduo Say Lou Lou vinkkaa Anakonda.fi:n lukijoille Tukholman parhaat ravintolat. Mukana suomalaisväriä!

Say Lou Lou on yksi uusimmista ruotsalaisilmiöistä. Siitä ovat kohisseet kansainväliset musiikkimediat New Musical Expressistä Pitchforkiin. Kilbeyn sisarusten, Mirandan ja Elektran muodostama duo tekee omien sanojensa mukaan "dream popia". Ei se mitään, jos et ole vielä kuullut sitä, vaikka radiot ovat soittaneet sitä Suomessakin ja bändi on parhailllaan täällä pr- ja keikkavisiitillä. Say Lou Loulta on vasta julkaistu esikoislevy, jonka Spotify -linkki löytyy tämän jutun lopusta.

Mirandan ja Elektran kanssa voi puhua pitkään musiikista ja heidän australialais-ruotsalaisista juuristaan - ja myöhemmin julkaistavassa Anakonda.fi -jutussa puhutaankin. Mutta nyt puhutaan syömisestä!

"Rakastatko sinäkin hyviä ravintoloita?" mallikaksoset kysyvät.

Hei, kukapa ei rakastaisi!

Heidän suosikkipaikkojaan syömiseen Tukholmassa ovat:

1. Sardin

"Tämä on minun suosikkini", Miranda sanoo.

"Se on kahden ranskalaisen naisen pitämä paikka Söderissä. He tarjoavat ranskalaisia tapaksia, hyvin eurooppalainen - ranskalainen välimerellisin vivahtein. Se on pieni paikka, johon ei voi varata pöytää. Ne kaksi naista ovat kovin henkilökohtaisia, juttelevat aina asiakkaiden kanssa ystävällisesti - ja tekevät todella hyvää ruokaa. Myös viini ja drinkit ovat erinomaisia."

http://www.restaurangsardin.se/

2.  Råkultur

"Jos pitää sushista ja japanilaisesta ruuasta, tämä on must", sanoo puolestaan Elektra.

"Olemme käyneet Japanissakin ja sikäläisiin ravintoloihin vertaaminen on vaikeaa, mutta tämä on kyllä oikein hyvä paikka."

http://www.rakultur.se/sv/

3. Farang

"En tiedä tahtovatko suomalaiset käydä suomalaisessa ravintolassa Tukholmassa, mutta Farang on kyllä suositeltava", Miranda kehuu.

"Idea on tarjota puhtaita pohjoismaisia tuotteita sekoitettuna aasialaisiin vaikutteisiin (sama idea kuin kokki-ravintoloitsija Tomi Björckin Helsingin Farangissa - toim.huom.)."

http://farang.se/

4. Matbaren

"Jos tahtoo käyttää vähän enemmän rahaa, kannattaa mennä Matbareniin Grand Hotelin yhteyteen", Elektra vinkkaa.

"Olin siellä viime viikolla. Jokainen ruokalaji sai veden kielelle. Siellä tilataan yksi, puisella tarjoittimella tarjoiltava ruokalaji kerrallaan niin pitkään kuin tahdotaan. Kaikki on luksusta ystävällisestä henkilökunnasta lähtien."

http://www.grandhotel.se/en/explore/mathias-dahlgren/matbaren

5. Gossip

"Täällä tukholmalaiset tykkäävät käydä iltaisin. Gossip tarjoaa intialaista ja bengalilaista katuruokaa", siskokset selittävät yhteen ääneen.

"Tarjolla monenlaista syötävää: leipiä, salaatteja, korianteria, wrappeja, kastikkeita ja vaikka mitä."

http://www.shanti.se/

"Voisimme puhua ruuasta loputtomiin!"

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen

Fakta: Say Lou Lou esiintyy Helsingin Tavastialla keskiviikkona 18. maaliskuuta.