Timo Erängön blogi: Kaksineuvoinen

Taas tirkistellään! Jumalan ja Charles Darwinin aamukahvikeskusteluja vakoilee ja kirjoittaa dialogi-muotoon Anakonda.fi:n lukijoille Timo Eränkö, tuttu käsikirjoittaja ja sanoittaja Lapinlahden linnuista ja Puujumalista.

JUMALA JA CHARLES DARWIN AAMUKAHVIPÖYDÄSSÄ OSA 2 KAKSINEUVOINEN

 CHARLES DARWIN: Jumala.

 JUMALA: Niin Charles.

 CHARLES DARWIN: Miksi syöt pekonia aamiaiseksi? Lääkärit sanovat että se lyhentää terveiden elinpäivien määrää. Verisuonet kalkkeutuvat.

 JUMALA: Minä syön kolesterolilääkkeitä. Charles.

 CHARLES: Niin Jumala.

 JUMALA: Annoin sinulle tehtäväksi luoda ihminen, tuo eliökunnan älykkäin otus. Eräänlainen itseni kuva. Heijastus minusta.

 CHARLES: Minä loin ihmisen. Kuten pyysit.

 JUMALA: Sinä loit miehen ja naisen.

 CHARLES: Niin loin. Naisen ja miehen.

 JUMALA: Luomasi nainen on tänä päivänä käytännössä kävelevä itseään kaupitteleva pillunkantoteline joka metsästää prinssiä lisääntyäkseen.

 CHARLES: (MIETTII)

 JUMALA: Ja luomasi mies haluaa yli kaiken olla tuo prinssi joka pääsee parittelemaan eläimen tavoin. Ja siksi tekee kaikkensa omistaakseen Ferrarin.

 CHARLES: (MIETTII)

 JUMALA:  (HUUTAA) Charles!

 CHARLES: Mutta syntyihän siinä ohessa homot ja lesbot ja transseksuaalit ja parrakkaat naiset ja gerofiilit ja pedofiilit…

 JUMALA: (HUUTAA) Sen piti olla älykäs! Älykäs niinkuin minä! Eikä mikään lisääntymiskone. Joka on heti panemassa kun silmä välttää.

 CHARLES: Kaksineuvoinen.

 JUMALA: Aivan.

 CHARLES: Siitä piti tulla kaksineuvoinen. Niinkuin madot.

 JUMALA: Olisi jäänyt enemmän aikaa ajatteluun. Älyyn. Luomiseen. Tasa-arvoon. Ihmisyyteen. Jumaluuteen. Onneen.

 CHARLES: Vituiks meni.

 JUMALA: Vituiks meni juu.

 

Timo Eränkö

 

Timo Eränkö on käsikirjoittaja, sanoittaja ja laulaja, joka on perustamassa Lapinlahden linnut- ja Puujumalat -yhtyeitä. Tämä on hänen toinen bloginsa Anakonda.fissä. Ensimmäisen voit lukea tästä.