Blogi: Timo Eränkö: Pumpattava Barbara

Jumalan juurettomuus ja miehen illuusio vapaudesta. Timo Eränkö kirjoittaa Anakonda.fin blogissaan isoista asioista. Mutta hän raportoikin Lapinlahden linnuista ja Puujumalista tuttuun tyyliinsä, mitä keskustelevat aamukahvipöydässä Jumala ja Charles Darwin.

Jumala ja Charles Darwin aamukahvipöydässä/ osa 8/ Pumpattava Barbara

DARWIN:Jumala.

 JUMALA:Niin Charles… 

DARWIN:Kuulin vähän ikäviä juttuja sinusta. Olit sammunut jalkakäytävälle kun sinut oli heitetty ulos Kurvittaresta oman viinapullon juomisesta ravintolassa. 

JUMALA:No voi vitun viikset! Haistakaa paska koko valtiovalta!

 DARWIN:Sinähän olet  humalassa. Onko sinulla alkoholiongelma? 

JUMALA:Pienessä sievässä mä oon ollu koko aikuisikäni. About kolme miljardia vuotta. 

DARWIN:Jumala. Sinua ilmeisesti painaa jokin asia. Siitä olisi hyvä keskustella. 

JUMALA:Vitut! 

DARWIN:Asetut nyt siihen sohvalle makuulle niin minä haen nakkeja jääkaapista… 

JUMALA:Mihin sinä niitä nakkeja tarvitset? 

DARWIN:Psykiatrit syövät aina nakkeja fondin takana kuunnellessaan potilasta. Siis mikä sinua Jumala oikein kalvaa? Voinko kutsua sinua tämän kerran Jussiksi? Mikä saa sinut juomaan Jussi? 

JUMALA:Äiti. 

DARWIN:Äiti? 

JUMALA:Ei ole äitiä. Minulla ei ole äitiä.Eikä isää. Ei veljiä eikä siskoja. Ei esi-isiä. Ei lapsia. Pitäisi saada lapsia. 

DARWIN:Mutta eiväthän jumalat voi saada lapsia! Sinä siis olit Kurvittaressa etsimässä naista jonka kanssa lisääntyä. 

JUMALA:Kyllä. 

DARWIN:Maistapas Jussi nakkia. Niissä on chiliä. Potkasee aika hyvin. 

JUMALA:Kiitos Charles. Sinä olet hyväihminen. 

DARWIN:Jussi, sinä olet onnellisessa asemassa kun olet jumala etkä mies. Siis ihminen. Naiset ovat vaarallisia. Minulla on kokemuksia. Panevat miehet maksumiehiksi. Ensiksi näyttelevät viatonta neitsyttä ja sitten valikoivat kosijajoukosta komean ja varakkaan, mutta tyhmän lisääntyjän. Ja panevat tämän henkisiin kahleisiin. 

JUMALA:Henkisiin kahleisiin! Miksei fyysisiin? 

DARWIN:Nainen jättää pentujensa isälle aina illuusion vapaudesta. Että se metsästäisi ja sotisi tehokkaammin. Minulla on kuusi lasta eri naisten kanssa ja silti minulla on illuusio vapaudesta vaikka maksan kaikki viulut. 

JUMALA:No mutta eihän minulla sitten asiat olekaan niin pahasti. Minä olen vapaa! Minä voin ajatella mitä haluan! Minulla ei tarvitse olla illuusioita vapaudesta niin kuin sinulla Charles! Jihuu! 

DARWIN:Jussi, oisko sulla vielä sitä kossua? 

JUMALA:PumpattavaBarbara! Minä hankin itselleni pumpattavan Barbaran! Jee! Minä olen vapaa! Minä menen naimisiin Pumpattavan Barbaran kanssa! Otatko bestmanin homman Kalle? 

DARWIN:Sitä kossua voisin ottaa…

 

 

 Timo Eränkö

 

Lapinlahden lintujen ja Puujumalien perustaja Timo Eränkö kirjoittaa Anakonda.fille blogia, joka on dialogi Jumalan ja Darwinin aamukahveilta. Edellisen tarinan voi lukea täältä.