Uusi blogi: Jussi Viskari:"Pieni yrittäjä on suurempi kuin Real Madrid!"

Helsingin Matkamessujen kunniaksi Anakonda.fissa aloittaa matkailublogi. Sitä pitää Jussi Viskari, joka on tehnyt reissaamisesta itselleen työn: aiemmin hän etsi mahdollisuuksia vapaalaskuun, nyt hän järjestää näitä mahdollisuuksia itse Elämysmatkat -toimiston pääomistajana ja toimitusjohtajana.

Oli helmikuu ja istuimme ison keikan jälkeen Barcelonan La Ramblan päässä Grand Marinan loungessa. Hotelli oli autio, sillä asiakkaana olleet 300 erään IT-firman työntekijää olivat juuri lähteneet kotimatkoilleen eri puolille maailmaa. Viikon aikana oli järjestetty workshoppia, seminaaria, gaalaa, kaupunkiseikkailua ja bileitä. Keikka oli mennyt putkeen, olo oli raukea ja cava lasissa kylmää ja kuivaa.

Hotellin johtaja tuli kättelemään ja kiittämään: ”Te olette meidän suurin asiakas tänä vuonna.  Toiseksi suurin on Real Madrid.”

Hetken löi tyhjää.

Voiko meidän putiikki olla jollain mittarilla suurempi kuin Real Madrid?

Hotellijohtajan kehut tuntuivat erityisen hyviltä siksi, että viikkoa aikaisemmin hän oli käännyttää minut hotellin ovella, sillä en vastannut huppari-farkut-lenkkarit -asussani hänen mielikuvaansa tapahtumafirman pomosta, jota hän odotti saapuvaksi. Ähäkutti, señor.

Väitän, että yrittäjänä on erityisen altis löytämään itsensä ”miten minä tähän päädyin” -tilanteista. Ulkoisia rajoitteita haasteisiin tarttumiselle ja ideoiden toimeenpanemiselle on vähän, ja kiireen ja duuniin keskittymisen vuoksi usein vasta jälkikäteen huomaa, mitä tuli tehtyä. Sitä huomaa helihiihtäneensä Kalliovuorilla nuoruuden idoliensa kanssa tai isännöineensä Susijengin ja tuhansien koripallofanien bileitä Bilbaossa, mutta ei jää sen kummemmin fiilistelemään, sillä seuraava juttu on jo työn alla.

Mahtavatko Real Madridin nuoret tähdet ajatella samoin? Ensin on kisannut näyttöpaikasta aloituskokoonpanossa vuosien treenaamisen jälkeen - ja sitten yhtenä päivänä laittaa jalan oikeaan asentoon ja ratkaisee ison matsin. Haastattelussa tietysti täytyy sanoa, että joukkue pelasi hyvin ja olimme nälkäisempiä, mutta miettiikö samalla, että miten hitossa minä seison tässä sponsoriseinän edessä ja Ronaldo kävelee tuosta ohi koppiin?

Vastahan me pelasimme pihapelejä frendien kanssa huvin vuoksi.

 Jussi Viskari

 Anakonda.fin uusi bloggaaja Jussi Viskari, 34, on matka- ja tapahtumatoimisto Elämysmatkojen toimitusjohtaja ja pääomistaja.