Tulevaisuus on nyt: tämä uutuusauto "personoi" ajotapasi

Frankfurtin automessuilla esitelty Renault Talisman uudistaa autoilua kuljettajan kannalta: asetuksiin voidaan ohjelmoida "henkilökohtainen ajotapa".

Anakonda.fi odottaa jo ajohanskat kädessä uuden Renault Talismanin Suomeen saapumista. Vuodenvaihteen ylihän tässä joutuu venttailemaan, mutta mainospuheen perusteella se kannattaa. Talismanissa on nimittäin auton teknisiä järjestelmiä, muun muassa iskunvaimennusta, ohjausta, moottoria ja vaihteistoa sekä näyttöjä ja valaistustusta kontrolloiva ja koordinoiva järjestelmä, jossa voi valita halutun ajotavan ennakkoon.

Ei riitä, että tämä Multi-Sense -nimellä kulkeva systeemi mahdollistaa valinnan ennakkoon ohjelmoiduista vaihtoehdoista (mukavuus eli comfort, urheilullinen eli sport, taloudellinen eli eco ja neutraali eli neutral), kuljettaja voi lisäksi muovata henkilöllisen, persoonallisen ajotavan eli person.

Talisman on Renaultilla kokonaan uusi malli. Se korvaa niin sanotussa D-segmentissä (muiden merkkien vastaavan kokoluokan autoja ovat muun muassa VW Passat, Toyota Avensis ja Mazda6) Renault Lagunan. Laguna oli Suomessakin suosittu muun muassa työsuhdeautona 1990-luvulla, mutta mallin toisen sukupolven versio (2000 - 2007) sai maineen edeltäjäänsä huonompilaatuisena.

Kuluvalla vuosikymmenellä Renault on taas parantanut mainettaan muillla malleillaan, muun muassa tila-autot Scenic ja Grand Scenic ovat keränneet tyytyväisiä käyttäjäkokemuksia. Pystyykö Talisman samaan kaikkine uusine hienouksineen?