Teslalta uusia malleja: kaupunkimaasturi, "kansanauto"...

Sähköautovalmistaja Tesla laajentaa valikoimaansa. Anakonda.fi kiittää ennen kaikkea parin vuoden päästä markkinoille tulevasta "kansanautosta", joka maksaa alle puolet nykyisin myynnissä olevasta Model S -ylellisyystuotteesta.

Teslan filosofia on mahtava: se tekee sähköautoja, joita on ilo ajaa. Jos autoillen voi tehdä ympäristöteon, miksi sen tarvitsisi olla pois ajamisen ja matkustamisen elämyksestä.

Siksi Tesla on tullut 2000-luvulla markkinoille ylellisillä, Suomessa yli 100 000 euroa maksavilla Model S -mallilla. Mielikuvan rakentaminen on onnistunut, Tesla kiinnostaa niin ympäristö- kuin autotietoisiakin.

Mutta yhdellä automallilla ei vielä maailmaa pelasteta. Nyt Teslalta on tulossa pari automallia, jotka laajentavat merkin käyttäjäkuntaa.

Ensimmäisenä markkinoille ehtii virtaviivainen kaupunkimaasturi Model X (kuvassa). Se esiteltiin prototyyppinä jo kolme vuotta sitten, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille syyskuun aikana. Nyt autosta otettaviin tilauksiin  toimitus luvataan ainakin Yhdysvalloissa ensi vuoden alkupuolen aikana.

Model X on kuitenkin vielä luksus-luokan auto, myös hinnaltaan - yli satatonnia siitäkin ympäristöelämyksestä joutuu pulittamaan. Mutta saavutettavammaksi uusi Tesla tulee kahden vuoden kuluttua, jolloin Model 3:n tuotanto alkaa. Teslan johtaja Elon Musk twiittasi Cnetin mukaan uudesta sedan -mallista muutama päivä sitten. Model 3:n hinta asettunee Yhdysvalloissa noin puoleen S:n ja X:n hinnoista, eli noin 35 000 dollariin. Iltalehti arvioi, että Suomessa hinta tulee olemaan noin 40 000 - 45 000 euroa. Eli sellainen "kansanauto" ja "halpismalli", mutta kuitenkin jonkinlainen kädenojennus ihmisille, jotka ajavat alle 100 000 euron autoilla.