"Oh dear God!" - Ari Vatanen ajaa, kartanlukija parahtaa - video auton sisältä

Sehän tiedetään, että rallissa mennään kovaa. Anakonda.fi jakaa nyt videon, joka näyttää tunnelmia auton sisältä: jopa mestarikuljettaja Ari Vatasen kyydissä pelotti kartanlukija Terry Harrymania.

Ari Vatasen Opel Manta sai kovaa kyytiä Isle Of Manin rallissa vuonna 1983. Niin kovaa, että auton sisälle sijoitetulla kameralla ikuistetusta videosta on tullut nettihitti. Suosio johtuu lähinnä kartanlukija Terry Harrymanin kommentista.

"Oh dear God!"

Niin Harryman parahtaa oheen YouTubesta linkitetyllä videolla, kun Vatanen tykittää Opelin kapeaa siltaa pitkin hurjalla vauhdilla. Auto on juuri ennen siltaa lievässä sivuluisussa. Muuten brittikartturi jakaa ohjeita hyvin selvästi - sekä ennen että jälkeen selvästi jännittävän tilanteen.

Video kuvaa hyvin sitä vauhtia, johon rallissa päästään. Adrenaliini nousee katsoessakin. Varsinkin, kun miettii, että runsaat 30 vuotta sitten ralliautojen turvarakenteet eivät olleet yhtä kehittyneitä kuin nykyisin.

Sama video on ladattu YouTubeen useita kertoja. Anakondan linkittämä, nimimerkin "humebob" -tilillä julkaistu video on kerännyt kommenttikenttäänsä 171 kirjoitusta. Niistä monissa kehutaan Vatasta ja muistetaan suomalaisten maine kovina kuskeina.

"If you want to win, hire a win", nimimerkki John muistaa klassisen sanonnan.

Vuonna 1983 tuo piti paikkansa - kisan voitti Henry Toivonen, joka myös ajoi Opel Mantalla.

Vatanen ja suomalaiskuskeista myös Pentti Airikkala ovat voittaneet legendaarisen brittirallin. Ford Escort 1800 RS:llä ajanut Vatanen juhli vuonna 1976, Vauxhall Chevette HSR:n ratissa ollut Airikkala seuraavana vuonna.