Johnny Deppin uutuusleffa Black Mass on jenkkiautojen näyttely

Näyttelijät voivat olla kriitikoiden mukaan muovia, mutta autot eivät. Anakonda.fi linkittää uuden Black Mass -elokuvan trailerin, jossa Johnny Depp ja Benedict Cumberbatch saavat kilpailla huomiosta vuosikerta-autojen kanssa.

Kuvassa kiiltää vuoden 1982 Buick LeSabre. Se ei ole autenttinen valokuva 1980-luvun amerikkalaiselta parkkipaikalta vaikka voisi olla. Se on pysäytyskuva uuden Black Mass -elokuvan trailerista.

Pelkästään trailerista saa käsityksen, millä leffassa oikein mennäänkään: nostalgisiksi vanhentuneilla amerikkalaisilla käyttöautoilla, lähinnä 1970-luvun dollarihymyillä. Vuoden 1974 Ford Thunderbird, 1977 Oldsmobile Ninety-Eight Luxury, 1981 Chevrolet Malibu ja 1993 Ford Crown Victoria on bongattu trailerista muun muassa kanadalaisene autosivustoon wheels.ca.

Tosipohjaisen Black Mass -elokuvan keskeisessä roolissa nähdään Johnny Depp rikollispomo James Bulgerina, joka herätti pelkoa bostonilaisessa alamaailmassa 1970-luvulta 1990-luvulle. Deppin suoritus on herättänyt ristiriitaisia arvioita: hänen on uskottu saavuttavan Oscar -ehdokkuuden, toisaalta Deppiä on kritisoitu maskeerausta myöten "muoviseksi".

Näyttelijä voi olla muovia, mutta autot ovat Black Massissa silkkaa rautaa. Leffa on herättänyt autoharrastajien keskuudessa huomiota, esimerkiksi Classic Cars on ladannut YouTubeen videon, jossa ihaillaan elokuvassa nähtävää vuoden 1975 El Caminoa monelta puolelta. Tämä amatöörivideo osoittaa puolestaan leffaa varten varattujen vuosikerta-autojen määrän: verkkoaita-alueen ohittavasta autosta kuvattu pätkä sisältää kymmeniä Black Massin aikakauteen sopivia autoja - kuvaajan ihastelevin kommentein. 

Black Mass -traileri on katsottavissa tästä.

Fakta: Black Mass -elokuvan Suomen ensi-ilta oli 4. joulukuuta. Pääosissa Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson ja Joel Edgerton.