Mercedes Motoring - Sijaitseeko maailman tyylikkäin mersukauppa Kaliforniassa?

Mercedes Motoring on Los Angelesissa sijaitseva autoliike, joka myy viimeisen päälle entisöityjä Mercedes-Benz -henkilöautoja 1960-1980 -luvuilta. Anakonda.fi kertoo, miksi maailman mediat ovat kohisseet autohipsteri J.G. Francisin erikoisesta autokaupasta.

Jos pitää Mercedes-Benz -henkilöautoista, kannattaa ehkä tutustua kalifornialaiseen Mercedes Motoring -liikkeeseen. Harva Suomesta lähtenee sinne ostoksille, mutta nojatuolimatka kannattaa tässä ja nyt: Mercedes Motoring on ehkäpä maailman tyylikkäin mersukauppa!

Kuten monien onnistuneiden liikeideoiden, myös tämän Los Angelesissa sijaitsevan autokaupan taustalla hehkuu palava intohimo. J.G. Francis kertoo firmansa perustamisesta Mercedes-Motoringin sivulla näin:

"Syksyllä 2003 astuin ulos yritysmaailmasta nähdessä Myytävänä -kyltin Huntington Beachilla. Se oli kulahtanut, vaahterankeltainen 300SD 700 dollarilla... Mercedes Motoring oli syntynyt. Vietin viikkoja tuodakseni auton taas elävien kirjoihin. Eräänä iltapäivänä olin menettää järkeni, kun en meinannut saada matkustajan penkkiä ulos autosta. Vaikka hommassa riitti haasteita, rakastin sitä. Tuo auto ei ollut minulle vain oppitunti Mercedes-Benzien maailmaan, se auttoi minua omaksumaan intohimon, jolla olin leikitellyt vuosikaudet - pakkomielteeni autoihin."

Nyt, 14 vuotta myöhemmin Francisin intohimo on roihahtanut liekkeihin - ja liikkeeksi, josta monet valtamediat New York Timesistä lähtien sekä miehille suunnatut tyylimediat Esquiresta GQ:hun ja Cool Huntingiin ovat tehneet juttuja ja videoreportaaseja, jotka henkivät vaikuttuneisuutta ja ihailua. Mercedes Motoring ei ole tosiaankaan ole mikään tavallinen autokauppa, vaan vanhojen Mersuja vuosikertatuotteiksi tinkimättämättömästi käsityönä tuottava autohipsterin paratiisi.

Jaa, että miten sana "autohipsteri" on tulkittava? No vaikka siten, että Francisin osaaminen ja vouhotus Mercedes-Benzien suhteen ei lopu hänen verstaansa ovelle, vaan toisin kuin ummehtuneimmat bensakengät, hän jakaa kalifornialaista mersu-unelmaansa aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa.

 

Roll Call: 1973 Deep Blue 280C 1976 Caledonia Green 240D 1972 Astal Silver/Black 250C 1973 Green 250C 1972 Byzantine Gold 350SLC 1977 Cypress Green 450SEL 1983 Light Ivory 240D 1975 Dark Tobacco Brown 280C 1978 Mimosa Yellow 280SE 1979 Black 450SEL 6.9 1964 Black 220SE

Henkilön Mercedes Motoring (@mercedesmotoring) jakama julkaisu 1. 08ta 2017 klo 23.05 PDT

(jos päivitys ei näy, katso se tästä https://www.instagram.com/p/BXR90kfha2m/?taken-by=mercedesmotoring )

Kuten ylläoleva Instagram -päivitys osoittaa, Francis ja hänen työryhmänsä ahkeroivat ja saattavat myyntikuntoon autohelmiä, joita ei uskoisi näkevänsä samassa paikassa niin paljon yhtä aikaa. Metodi on yksinkertainen: Mercedes Motoring etsii vähän ajetun vuosikertamersun, kunnostaa sen uupumatta alkuperäisillä osilla ja myy eteenpäin.

Mutta miksi juuri Mercedes-Benz? J.G. Francsin johti merkin äärelle jo lapsuudessa naapurissa asunut Mersu-mekaanikko Sheldon. Kipinä syttyi silloin, nyt Francisilta irtoaa 2010-luvun tarpeisiin sopiva vastaus kysymykseen:"Miksi?"

"Mielestäni ne - erityisesti Mercedes-Benz dieselit vuosilta 1968 - 1985 - ovat parhaita massatuotantoautoja koskaan. Niiden pitkäikäisyys todistetaan tien päällä edelleen", hän kertoo liikkeensä sivulla - ja korostaa sitä, että kunnostaa ja entisöi autoja jokapäiväiseen käyttöön Etelä-Kaliforniassa - ei vain keräilijöille.

"Kun ostaa uuden auton, kohtaa ison arvonalennuksen ja suuren ympäristövaikutuksen. Mutta ostaessaaan Mercedes-Benz -klassikon ei kärsi arvonalennuksesta ehkäpä lainkaan. Ja näiden autojen kunnostamiseen uudenveroiseksi tarvitaan vain minimaalisen vähän uusia osia."

Anakonda.fi jakaa Mercedes-Benz USA:n tuottaman ja YouTube -tilillään julkaiseman kolmiosaisen tarinan Francisin kavereineen tekemästä road tripistä: 4000 mailia Alaskasta Los Angelesiin - vuosikerta-Mersulla, totta kai:

Teksti: Pasi Kostiainen, pääkuva: Rex Gray - Vuoden 1969 Mercedes-Benz 600 kalifornialaisessa autotapahtumassa.