Ford Focus ST - Rallimaine lunastetaan

Eilisen unelma-autoja koeajava Putket punasina -sarja kurvaa toiseen jaksoon Ford Focus ST:llä. Anakonda.fi ihmettelee tavalliselta perheautolta Focus ST:n ärhäkkyyttä.

Sport Technologies. Eli ST. Noihin kahteen sanaan - ja kirjaimeen - tiivistyy tämän auton luonne. Se on sporttinen. Koeajossa ollut vuoden 2007 Ford Focus ST on ohituskiihtyvyydeltään nopea, helposti ohjattava ja kaikin puolin kelpo urheilullinen perhe-auto.

Urheilullisuus ja perheautomaisuus mahtuvat siis samaan kulkuneuvoon. Focus ST näyttää perheautolta, tavalliselta pienemmän perheautoluokan eli C-segmentin menestystuotteelta. Sellaisiahan Ford Focusit ovatkin olleet. Toyota Auriksen ja Corollan. Opel Astran ja VW Golfin kilpailijoita niin sanotussa C-segmentissä. Mutta ST -malli kiihdyttää tavallisiin perheautoihin nähden melkoisen pesäeron.

Syksyllä 2015 espoolaisessa autoliikkeessä myynnissä ollut ja kaupaksi käynyt koeajoautomme oli lisäksi saanut piristyksekseen Mountune -virityssarjan. Se näkyi ja tuntui ajaessa - sekä myös kuului. Auto siis paitsi liikahti 260 hevosvoiman voimin, murisi kuin konepellin alla olisi ollut laulama petoeläimiä.

Vaikutelmaa täydentää tieto Fordin rallimenestyksestä: Focusin ratissa ovat MM-sarjaa ajaneet muun muassa Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen ja Jari-Mattu Latvala. Rallimaine lunastetaan, vaikka autolla ajaa liikennesääntöjen mukaan tavallisessa liikenteessä.

Ford Focus 2.5 ST

VUOSIMALLI: 2007

MOOTTORI: Teho: 260 Hv, Vääntö: 240 Nm

SUORITUSKYKY: 0-100 km/h 6,0 s., huippunopeus 241 km/h

VOIMANSIIRTO: Manuaalivaihteet, etuveto

HINTA: Auto oli myytävänä Espoossa syksyllä 2015, pyyntihinta 13900 euroa.(auto on kuvausten jälkeen myyty)

Katso Putket punasina -Netti-tv-sarjaa Anakonda.fi:stä:

Putket punasina 2 - Ford Focus ST - Koti-isäksi naamioitu rakastaja