Reseptit: Grilliin karitsan kyljykset, romaine-salaatti ja vesimeloni

Anakonda.fi:n netti-tv-ohjelma Miehen G-Pisteen syysjaksossa grillataan karitsan kyljyksiä, romaine-salaattia ja vesimelonia. Lisäksi kierrätetään hittikeittokirjan resepti mausteisesta kikhernesalaatista.

Syksyiseen grillaamiseen sopii lammas hyvin. Anakonda.fi:n Timo Kuoppamäki grillaa Miehen G-pisteen syysjaksossa voimakkaan makuisia karitsan kyljyksiä.

Mutta mikäpä sopii karitsan rinnalle?

"Kyljykset saavat loistavan partnerin mausteisesta kikhernesalaatista, jonka resepti löytyi loistavasta Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! –kirjasta", Kuoppamäki sanoo. 

Lisäksi Kuoppamäki grillaa romaine-salaattia ja vesimelonia - oman kesäkautensa grillihittejä.

"Kesän suursuosikki grillattu romainesalaatti kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sen maku valloittaa poikkeuksetta jokaisen", hän sanoo.

"Myös grillattu vesimeloni saattaa kuulostaa oudolta, mutta grillattuna se toimii loistavasti mausteisen pääruuan lisukkeena."

Tässä reseptit Miehen G-pisteen tämän jakson ruokiin:

 

Karitsan kyljykset

Hiero kyljysten pintaan, oliiviöljyä, suolaa, pippuria, savustettua paprikajauhetta, valkosipulia, timjamia ja rosmariinia. Anna marinoitua muutaman tunnin.

Grillaa kuumassa grillissä muutama minuutti/puoli.

 

 Mausteinen kikhernesalaatti (Resepti Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! –kirjasta).

Sekoita huuhdellut kikherneet, pilkotut kasvikset ja yrtit kulhossa.

Sekoita kastike salaattiin.

Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria.

 

1 prk (400g) kikherneitä

Iso kurkku kuutioituna

2 isoa tomaattia kuutioituna

150g retiisejä viipaloituna

1 punainen paprika kuutioituna

1 punasipuli hienonnettuna

Nippu korianteria

Nippu lehtipersiljaa

Nippu tilliä

 

Kastike:

1 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl jauhettua kardemummaa

1 tl jauhettua maustepippuria

1 tl jauhettua juustokuminaa

suolaa ja pippuria

 

Grillattu romainesalaatti

Poista uloimmat lehdet salaatista ja halkaise se pitkittäissuunnassa.

Öljyä leikkauspinta kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele sille sormisuolaa.

Grillaa keskilämmöllä leikkauspintaan kauniit raidat.

Tarjoile salaatti esim perinteisen cesar- tai homejuustokastikkeen kanssa.

 

Homejuustokastike:

Murusta homejuusto (esimerkiksi Aura Gold) pieneksi ja sekoita purkilliseen kermaviiliä.

Sekoita joukkoon 1-2 tl dijonsinappia, hieman sitruunanmehua, 1-2 tl juoksevaa hunajaa, ripaus suolaa ja silputtua persiljaa.

Anna vetäytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.

 

 Grillattu vesimeloni

- Leikkaa vesimeloni lohkoiksi, sipaise pintaan kevyesti oliiviöljyä ja grillaa kuumassa grillissä pintaan kauniit raidat ja tarjoile.

Katso Miehen G-Piste, "liikkuva ruokakuva" näihin resepteihin:

Miehen G-Piste osa 5:"Syksy sopii grillaamiseen - kunhan kokki vain pysyy itse lämpimänä"

Lue Anakonda.fi:stä myös muut Miehen G-pisteessä valmistettavien ruokien reseptit:

Resepti: täytetty kala ja grillatut kasvikset

Reseptit: lammasburger, porsaanfile steak sandwich ja grillatut paprikat

Reseptit: Flank Steak eli kuvepaisti, "avokadoranskikset", Chimichurri ja grillattu kesäkurpitsa

Reseptit: Tomahawk -kyljys, härän ribsit, meksikolainen katumaissi ja coleslaw

Katso Anakonda.fi:stä myös Miehen G-pisteen muut jaksot:

Uusi netti-tv-ohjelma aloittaa Miehen G-piste - osa 1: Näin grillaat kokonaisen kalan!

Miehen G-piste - osa 2: Näin grillaat täydellisen burgerin

Miehen G-piste - osa 3: Flank Steak eli kuve, helppoa grillattavaa

Miehen G-piste - osa 4 - Onko grilliin mitään äijämäisempää kuin Tomahawk -kyljys?

Timo Kuoppamäki