Antero Vartia myi, Jasper Pääkkönen osti - Löylyn omistus uusiksi

Antero Vartia on myynyt osuutensa Löyly -sauna- ja ravintolakompleksista yhtiökumppanilleen Jasper Pääkköselle.

Antero Vartia uutisoi julkisella Facebook -sivullaan, että hän on myynyt osuutensa Löylystä yhtiökumppanilleen Jasper Pääkköselle. Löyly on Helsingin Hernesaaressa sijaitseva sauna- ja ravintolakonsepti, jonka valmistumista Anakonda.fi seurasi keväällä 2016 juttusarjassa.

Ravintola on osoittanut menestykseksi, varsinkin kulunut hellekesä veti Löylyn täyteen kävijöitä päivästä toiseen.

Mutta Vartia ja Pääkkönen eivät ole pelkästään löylymiehiä, Vartia on myös vihreiden kansanedustaja, Pääkkönen tunnetusti kansainvälistä uraa luova näyttelijä. Ja nyt Vartia tähtää johonkin ihan muuhun.

"Kun ryhdyimme Jasperin kanssa rakentamaan Löylyä, emme tienneet mitä haasteita tulisimme kohtaamaan. Tiesimme ainoastaan, että haasteita tulisi ja ne tulisivat olemaan vaativia. Tietoisesti päätimme, että asioita on turha murehtia etukäteen, sillä tärkeintä oli tarttua toimeen. Ongelmat taklattaisiin sitä mukaa kuin niitä tulisi vastaan. Eteenpäin meitä ajoi intuitio. Ja ajatus siitä, että saisimme rakentaa jotain ainutlaatuista, pysyvää ja arvokasta.

Sama intuitio puskee minua jälleen eteenpäin. Tämän tunteen ajamana myin perjantaina osuuteni Löylystä Jasperille, sillä on aika päästä rakentamaan jotain uutta ja arvokasta. Tällä kertaa se ei ole rakennus, vaan työtä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Haasteita on, ja ne ovat vaativia. Samalla olen vakuuttunut, että tälläkin kertaa ongelmat taklataan sitä mukaa kuin niitä tulee vastaan. Tärkeintä on tarttua toimeen."

Näin hän kirjoittaa Facebook -sivullaan. Julkistamatta siis toistaiseksi jää, millainen projekti on Vartian "työ ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi". Helsinkiä ja Suomea Löyly on jo joka tapauksessa piristänyt paljon. Vartian osalta projekti kesti päivityksen mukaan "neljä vuotta ja kaksi päivää" ja oli "uskomaton seikkailu".

"Seuraava on jo alkanut, ja se tulee olemaan entistäkin jännittävämpi. Kerron siitä enemmän, kun sen aika koittaa."

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen - kuvassa Antero Vartia (vas.) ja Jasper Pääkkönen Löylyssä keväällä 2016