Kirjamessujen uusi ilme - Katso kuvat

Uusi ohjelmajohtaja Ronja Salmi, 25, oli uudistanut Helsingin Kirjamessuja, mutta tapahtuman olemus oli ennallaan: kirjat, niiden tekijät ja lukijat kohtasivat. Katso Anakonda.fi:n kuvakooste Kirjamessuilta.

Helsingin Kirjamessut on helppo tapa tyydyttää tiedonnälkää: kirjojaan ja niiden maailmaa esittelevät kirjailijat ja eri alojen asiantuntijat pitävät puolen tunnin perehdytyksiä aiheisiinsa, kirjan lukeneen haastattelijan heitä sparratessa. Ei tarvitse kuin kuunnella ja todennäköisesti jotain uutta tietoa tarttuu mukaan.

Ja jos aiheeseen haluaa perehtyä vielä tarkemmin, tarjolla on ostettavaksi uusi kirja.

Tai vanha kirja - Kirjamessut on myös merkittävä antikvariaattien myyntitapahtuma. 

Tämän vuoden Kirjamessut oli ensimmäinen tapahtuma, jonka ohjelmasta vastasi uusi ohjelmajohtaja Ronja Salmi. Hänen johdollaan oli muun muassa vaihdettu esiintymislavojen nimet kirjailijanimistä Helsingin kaupunginosiksi tai nähtävyyksiksi, kirjailijoiden lisäksi haastateltavina oli tunnettuja lauluntekijöitä ja sanoittajia - Maija Vilkkumaa, Pyhimys ja monet muut pitävät suomea elävänä omalla sanataiteellaan. 

Anakonda.fi kuvasi Kirjamessujen kohtaamisia perjantaina ja lauantaina.

Maija Vilkkumaa Ronja Salmen haastateltavana.

Timo Isoaho (vas.) on kirjoittanut Nightwish -kirjan ja jakoi siihen omistuskirjoituksia Tuomas Holopaisen kanssa...

Moni tahtoi NIghtwish -tähden kanssa myös samaan kuvaan.

Masha Gessen on New Yorkissa asuva venäläissyntyinen kirjailija oli Kirjamessujen kansainvälisiä tähtivieraita: Venäjä vailla menneisyyttä - totalitarismin paluu valittiin Yhdysvalloissa viime vuoden tietokirjaksi, teos sai National Book Awardin.

Heli Sutela ja Jarno Hietalahti kertoivat Juha Roihan haastattelussa messuyleisölle Huumorin ja naurun filosofia -kirjastaan.

Karri Miettinen eli Paleface on kirjoittanut Kaisa Happosen kanssa "runovallankumoukseen" kannustavan teoksen Revi se.

Jouni Hynynen (oik.) tuli Kirjamessuille haastateltavaksi, puoliso Mari ja tytär Vilja olivat paikalla henkisenä tukena.

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen