Mestarien liigan arvonta: Barcelonaa haukkunut Dani Alves palaa Kataloniaan Juventuksen paidassa

Brasilialaispuolustaja Dani Alves voitti Barcelonan paidassa kahdeksassa kaudessa 23 pokaalia, mutta lähti joukkueesta katkerana seurajohdolle. Anakonda.fi poimii Mestarien liigan arvontojen helmeksi Alvesin Juventuksen ja Barcelonan kohtaamisen.

Italian suurseura Torinon Juventus otti 33-vuotiaan oikean laitapakin mielellään joukkueeseensa. FC Barcelonassa Alves kuului avauskokoonpanoon lähes koko kahdeksan siellä pelaamansa kauden ajan. Menestystä tuli, muun muassa kolme Mestarien liigan voittoa ja kuusi La Ligan eli Espanjan mestaruutta - erilaiset cup -voitot mukaan lukien Alves juhli siis peräti 23 eri mestaruuden kunniaksi.

Kova saldo - ja Alvesin nimi voidaan mainita isona osatekijänä mestaruuksiin heti seuraavassa henkäyksessä joukkueen supertähtien Messin, Iniestan ja Xavin jälkeen.

Mutta silti Alvesille jäi Barcelonasta huonot fiilikset. Hän hätkähdytti helmikuussa kertomalla, ettei kokenut saaneensa seurajohdon arvostusta. Muun muassa Ylen lainaaman uutistoimisto AFP:n jutun mukaan Alves antoi Barcelonan viime vuosistaan poikkeuksellisen katkeria kommentteja.

"Nykyisillä Barcelonan johtajille ei ole hajuakaan, miten kohdella pelaajia."

"Haluan tuntea itseni halutuksi, ja jos en tunne, lähden pois. Kolme viime kautta Barcelonassa kuulin koko ajan, että Alves on lähdössä, mutta johtajat eivät koskaan sanoneet mitään päin naamaa."

"He eivät kunnioittaneet minua. Minulle tarjottiin uutta sopimusta vasta, kun Fifan siirtopanna tuli voimaan."

Lopulta Alves sai mennä. Hän siirtyi Juventukseen ilmaisella siirrolla viime kesänä.

Ja nyt Juventus kohtaa juuri Barcelonan Mestarien liigan puolivälierässä.

Ei tarvitse ihmetellä, jos Juventuksessa on yksi pelaaja, joka ei noudata jalkapallon vanhaa, kirjoittamatonta sääntöä. Sen mukaanhan pelaaja ei tuuleta maalia pelatessaan entistä seuraansa vastaan.

Mestarien liigan puolieräparit ovat:

Juventus - Barcelona

Bayern München - Real Madrid

Atletico Madrid - Leicester

Dortmund - Monaco

Fakta: Mestarien liigan puolivälierät pelataan 11.-12. sekä 18.-19. huhtikuuta.

Kuva: Oleg Dubina - Dani Alves juhlii Super Cupin voittoa Barcelonan paidassa vuonna 2015