La Liga on Euroopan paras sarja - Katso todiste Mestarien liigan tilastoista

Espanjan jalkapallon pääsarja La Liga on paras eurooppalainen futisliiga. Anakonda.fi keräsi todisteet Mestarien liigan tilastoista.

Jalkapallon Mestarien liiga, Euroopan - ja käytännössä maailman - parhaiden seurojen sarja on edennyt puolivälierävaiheeseen. Mukana on siis enää kahdeksan joukkuetta. Sarjaan lähteneistä neljästä espanjalaisjoukkueesta on mukana edelleen kolme, kun englantilainen Leicester pudotti Sevillan tiistaina.

Cardfissa Walesissa pelattavasta loppuottelusta voivat siis haaveilla vielä seuraavat joukkueet: espanjalaiset Real Madrid, Atletico Madrid ja Barcelona, Ranskan liigassa pelava Monaco, Englannin Valioliigan Leicester, Saksan Bundesliigan Dortmund ja Bayern München sekä italialainen Juventus.

Joukkueiden kotimaat vahvistavat Mestarien liigan viime vuosien menestyjien maantieteellistä keskittymistä. Espanja on ylivoimaisesti 2000-luvun menestynein Mestarien liiga -maa.

Anakonda.fi haki tilastoista vahvistuksen La Ligan huippuseurojen menestykselle esimerkiksi Valioliigaan verrattuna:

*  Kolme edellistä mestaruutta on mennyt Espanjaan: Real Madrid (2014), Barcelona (2015) ja Real Madrid (2016)

* Vuodesta 2000 on Mestarien liigan loppuottelu pelattu 17 kertaa. Voittajien kotimaat: Espanja (kahdeksan - Real Madrid neljä, Barcelona neljä), Italia (kolme - AC Milan kaksi, Inter Milan), Englanti (kolme - Liverpool, Manchester United, Chelsea), Saksa (kaksi - Bayern München) ja Portugali (Porto)

* Vuosina 2014 ja 2016 Mestarien liigan loppuottelussa kohtasivat Madridin joukkueet Atletico ja Real

* Eurooppa liigan kolme edellistä mestaruutta on voittanut espanjalainen Sevilla

Mestarien puolivälien otteluparit arvotaan perjantaina. On mahdollista, että saman maan joukkueet kohtaavat toisensa - tai sitten vasta myöhemmin.

Saadaanko huhtikuun alkupuolelle siis peräti kolme El clasicoa, Real Madridin ja Barcelonan kohtaamista, kun La Ligan klassikko on heti Mestarien liigan ottelupäivien jälkeen? Vai kohtaavatko jättiläiset myöhemmin, ehkä vasta finaalissa? Vai nähdäänkö kolmas Madridin joukkueiden välinen loppuottelu?

Kuva: Cristina Cifuentes - Mestarien liigan finaalitunnelmia Madridissa keväällä 2016