"Ei oo totta!" - Katso reaktiot Barcelonan ihmevoittoon meiltä ja maailmalta

FC Barcelona nousi historiallisesti voittoon, oltuaan 4-0 -tappiolla ensimmäisen jalkapallon Mestarien liigan osaottelun jälkeen. Anakonda.fi jakaa Barcelonan 6-1 -voiton herättämiä reaktioita Suomesta ja kansainvälisiltä jalkapallokommentoijilta.

Tunteiden vuoristorata. Kulunut kielikuva löytää harvinaisen hyvin paikkansa, kun määritellään Mestarien liigan otteluparin FC Barcelona - Paris Saint-Germain kulkua: ensin PSG voittaa kotiottelunsa 4-0; sitten toisessa ottelussa katalaanien toivo herää, kun toisen puoliajan alussa tilanne on heille jo 3-0; sitten PSG:n Cavani tekee kavennusmaalin, joka merkitsee sitä, että Barcelonan olisi tehtävä lopussa kolme maalia päästäkseen jatkoon.

Ja he tekivät!

Matsi päättyi Sergi Roberton lisäajan maalilla 6-1 - ja Barcelona meni kuin menikin jatkoon yhteismaalein 6-5!

"Loppukausi on ihan lässyttelyä. Emme tule enää näkemään tällaista ottelua", Viasatin selostaja Tuomas Virkkunen.

Anakonda.fi aloittaa ottelun herättämien reaktioiden nettikoosteen Virkkusen tunteikkaalla selostuksella ratkaisumaalista. Ääni on käheä, mutta fiilis välittyy.

Maalin ja hehkutuksen voi kokea Viasatsportin nettisivulta tästä.

Barcelonan valmentajan voitontanssi, eli Barcelonan valmentamisesta kauden päätteeksi luopuvan Luis Enriquen "hullu voitantanssi" Sergi Roberton maalin jälkeen löytyy puolestaan La Libertén YouTube -kanavalta. Anakonda.fi upottaa sen tähän:

Suomalainen Villi Kortti jakoi Meemin, jossa yhdistyy hiihtovalmentaja Reijo Jylhä ja futismatsin tulos:

Vertaus Suomi - Ruotsi -lätkän MM-turnausotteluun 2003, joka myös päätty 6 - 5 tai pikemminkin 5 - 6 kaivettiin tietysti esiin. Suomessa kyllä tiedetään, miltä PSG:n kannattajista tuntuu. Miltä tuntuu, kun tikkari vedetään suusta niin, että etuhampaat irtoavat.

 Ja lopuksi: Steven Gerardin juoksutuuletus studiossa! Tunteet olivat pinnassa Englannissakin, kun Gary Linekerin, Rio Ferdinandin, Michael Owenin ja muiden asiantuntijoiden ympäri juoksevan Steven Gerardin ilo purkautui Barcelonan maalista. Ovatko hekin kaikki Barcan kannattajia? Eivät välttämättä, Owen jopa pelasi katalanien arkkivihollisen Real Madridin riveissä. Mutta he kaikki olivat todistamassa poikkeuksellista jalkapallo-ottelua, sen käsittämätöntä loppuhuipennusta.

Anakonda.fi upottaa In The Newsin jakaman videon brittiasiantuntijoiden tuuletuksesta sekä analyysistä tähän:

Rio Ferdinand kiteyttää ottelun erikoisuuden:

"Joukkueeseen kuuluu maaimanmestareita, Euroopan mestareita ja moninkertaisia Mestarien liigan voittajia. Olen varma, että tämä ottelu menee silti aivan kärkeen, mitä tulee tunnelmaan ja siihen, kuinka tulos kääntyi."

Kuva: kuvakaappaus ViaSatin lähetyksestä